Ať už je duben, který vrcholí Velikonocemi, nebo jen máte doma přebytek vajec, přichází na řadu „vajíčkové hody”. Na rozdíl od jiných receptů rád do pomazánky přidávám ančovičky, které dodají pomazánce příjemnou slanost a osobitou chuť. Vyzkoušejte a uvidíte, že už nebudete chtít jinou!
Porcí: |
5 porcí
|
---|
10 vařených vajec
asi 3 lžíce domácí majonézy
asi 1 lžíce dijonské hořčice
1 menší lžíce plnotučné hořčice
asi 4 kyselé okurky (nebo 20 ks cornichon)
1 menší cibule
4 filety ančoviček v oleji
sůl, pepř
citronová šťáva (dle chuti)
křupavý chleba
ředkvičky
listová petrželka
Krok 1 ze 2
Vejce oloupejte a nasekejte na malé kousky. Ančovičky utřete na pastu a v misce promíchejte s majonézou a hořčicí. Cibuli nasekejte najemno a promačkejte s trochou soli aby zkřehla. Do misky s majonézou přidejte vejce, pečlivě nasekané okurky a cibuli.
Krok 2 ze 2
Vše promíchejte a pomazánku dle potřeby dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou, nebo octem. Když se vám bude zdát, že je pomazánka příliš hustá, přidejte ještě trochu majonézy. Pokud to bude málo, doplňte ještě trochou hořčice. Pomazánku nechte alespoň 30 minut odležet.
Na servírování
Krajíce křupavého chleba potřete pěknou vrstvou pomazánky, ozdobte ředkvičkami, okurkami a nasekanou petrželkou a podávejte jako fajn svačinu, nebo třeba večeři.