1 kuře sůl penny 2 hrsti čerstvých bylinek, nasekaných najemno 2 citrony, na čtvrtky 4 bobkové listy 1 snítka čerstvého rozmarýnu 2 lžíce olivového oleje San Fabio čerstvě mletý pepř
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C a nechte v ní plech. Kuře omyjte, osušte a břišní dutinu osolte.
Uvolněte kůži na prsou a napěchujte pod ni co nejvíce nasekaných bylinek a přetáhněte ji zpět.
Do břišní dutiny dejte citron, bobkové listy, rozmarýn a zbylé bylinky. Nohy svažte kuchyňským provázkem a křídla založte dospodu. Celé kuře potřete olivovým olejem, osolte ho a opepřete.
Opatrně vyndejte z trouby plech, pokapejte ho olejem, položte na něj kuře zády nahoru a opékejte prsa zhruba 5 minut dozlatova. Pak kuře otočte a pečte 45–60 minut, dokud není hotové (píchnete-li do něj vidličkou, vytéká čirá šťáva).