NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Získejte kvalitní odolné nádobí značky VIVESS s 50% slevou! Nebo jen hledáte nějaký dobrý tip na časopis k vaření?

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Získejte kvalitní odolné nádobí značky VIVESS s 50% slevou! Nebo jen hledáte nějaký dobrý tip na časopis k vaření?

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

Domů
/
PENNY koutek
/
Konec plýtvání
/
Vařte podle Martina Škody
/ Mix gril se salátem z grilované zeleniny a starého pečiva

Mix gril se salátem z grilované zeleniny a starého pečiva

Mix gril se salátem z grilované zeleniny a starého pečiva

Mix gril se salátem z grilované zeleniny a starého pečiva

Za všeho nejradši griluju rozhodně maso, upřímně, grilovačku bez pořádného steaku si ani nedovedu představit. Taky proto v tomhle receptu griluju zároveň vepřové a hovězí. Aby ale jídlo bylo trochu odlehčené, zvolil jsem jako přílohu salát, který skvěle pojme pomačkanou, „jetou“ i přezrálou zeleninu a překvapivě taky starý chleba!

Porcí: 10 pěkně masitých porcí

Ingredience

Na maso

1 kg krkovice

1 kg hovězího rib-eye steaku

4 lžíce rostlinného oleje

 

Na salát

asi 6 rajčat

1/2 velkého lilku

1 cuketa

asi 2 papriky

4 plátky staršího chleba

velká hrst lístků bazalky

asi 6 lžic olivového oleje

sůl, pepř

1 až 2 citrony

asi 150 g fety nebo balkánského sýra

Postup

Krok 1 ze 4

Gril rozpalte na plné pecky, maso oboustranně potřete olejem a prudce, rovněž z obou stran zatáhněte na místě, kde bude gril nejvíce žhavý. Poté maso dejte trochu bokem – na slabší žár – a za občasného otáčení grilujte podle výšky 3 až 6 minut.

Krok 2 ze 4

Rajčata přepulte, lilek a cuketu nakrájejte na plátky, papriky na nudličky. Zeleninu opepřete, zakápněte 3 lžícemi oleje a promíchejte. Poté ji ugrilujte společně s masem a plátky chleba.

Krok 3 ze 4

Jakmile se zelenina zbarví a změkne, dejte ji na talíř, přidejte k ní natrhaný opečený chleba, osolte, opepřete, zakápněte citronem, zbylým olejem a salát promíchejte. Nakonec zeleninu posypte fetou a lístky bazalky a salát dejte na stůl.

Škoda nevědět: Pokud chcete, můžete jídlo doplnit grilovaným bílým chřestem. Ten stačí oloupat, zakápnout olejem, ugrilovat doměkka (zabere to asi 10 minut) a nakonec dochutit solí, pepřem, citronovou šťávou a ještě trochou olivového oleje.

Krok 4 ze 4

Nakonec hotové a odpočinuté maso nakrájejte na tenké plátky, dejte na prkénko a přesuňte na stůl k salátu. Přidejte ještě sklenku vína a pusťte se do toho!

 

 

Dobrou chuť.