NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Získejte kvalitní odolné nádobí značky VIVESS s 50% slevou! Nebo jen hledáte nějaký dobrý tip na časopis k vaření?

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Získejte kvalitní odolné nádobí značky VIVESS s 50% slevou! Nebo jen hledáte nějaký dobrý tip na časopis k vaření?

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

Domů
/
PENNY koutek
/
Konec plýtvání
/
Vařte podle Martina Škody
/ Salát z přezrálých grilovaných broskví s rukolou, uzenou šunkou, mozzarellou a bal-samikem

Salát z přezrálých grilovaných broskví s rukolou, uzenou šunkou, mozzarellou a bal-samikem

Salát z přezrálých grilovaných broskví s rukolou, uzenou šunkou, mozzarellou a bal-samikem

Salát z přezrálých grilovaných broskví s rukolou, uzenou šunkou, mozzarellou a bal-samikem

I když na grilované maso nedám dopustit, občas je dobré připravit něco lehčího a na gril posadit taky kousek zeleniny nebo jako v tomhle případě přezrálé ovoce, kterému gril dodá druhý dech a udělá z něj hlavního hrdinu parádního svěžího salátu!

Porcí: 4 porce

Ingredience

Na salát

4 přezrálé broskve

200 g rukoly

2 mozzarelly nebo 200 g čerstvého kozího sýra

8 plátků uzené vepřové šunky

1 až 2 lžíce kvalitního krémového balsamika

1 malá lžíce tekutého medu

1 citron

pár lístků máty (není nutné)

asi 3 lžíce olivového oleje

sůl, pepř

Postup

Krok 1 ze 2

Broskve přepulte a i s peckou grilujte, dokud slupka nezčerná. Poté je otočte a ogrilujte také na druhé straně, kde je řez. Nakonec broskve oloupejte a nakrájejte nebo natrhejte na kousky.

Krok 2 ze 2

Rukolu promíchejte s citronovou šťávou, olejem, medem, natrhanou mátou, špetkou soli a pepře. Dle potřeby dochuťte a rozprostřete do středu velkého talíře. Přidejte kousky
broskví, natrhanou mozzarellu a plátky sušené šunky. Nakonec salát zakápněte
balsamikem, zbytkem oleje a ihned podávejte.

Škoda nevědět: Mimo broskví klidně můžete použít také nektarinky nebo třeba meruňky. Nebojte se toho, když jsou pomačkané, na grilu se to ztratí:-)

 

 

 

Dobrou chuť.