NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

salat

salat

Těstovinový salát se sušenými rajčaty a domácím pestem z bylinek a mrkvové natě

Bylinky používám rád a často. Právě vůně je hodně důležitá, protože ze všeho nejdřív uvařené jídlo ucítíme, a když dobře voní a vypadá, začnou se nám sbíhat sliny! Do tohoto salátu lze navíc zpracovat téměř veškerou „zeleň“, kterou máte. Já použil třeba nať z mrkve – ano, nať z mrkve :-) – kadeřavou petržel, ale také povadlé listy špenátu nebo bazalky.

 

 

Porce: 5 porcí

Ingredience

Na bylinkové pesto (5 až 8 porcí)

hrst bazalky

svazek kadeřavé petržele

nať zhruba z 5 mrkví

velká hrst povadlého špenátu

asi 130 ml rostlinného oleje (část oleje můžete nahradit olejem ze sušených rajčat)

2 až 3 stroužky česneku

hrst kešu oříšků

citronová šťáva asi ze 2 citronů

sůl a černý pepř

 

 

Na salát

500 g suchých těstovin penne

bylinkové pesto (ingredience výše)

hrst černých oliv

asi 100 g sušených rajčat v oleji

 

 

Na servírování

hrst kešu ořechů

zbytek bazalky a sušených rajčat

Postup

Krok 1 ze 2

Nahrubo nasekejte bazalku, petržel, nať z mrkve i listy špenátu a vše vhoďte do vyšší úzké nádoby (nebo lépe kuchyňského stolního robotu), přidejte oloupané stroužky česneku, ořechy, olej, sůl, pepř a šťávu z citronu. Vše rozmixujte na jemnou kaši. Pokud bude potřeba, přilijte ještě trochu oleje, aby vzniklo středně husté pesto. Dle potřeby dochuťte.

 

Krok 2 ze 2

Těstoviny uvařte al dente, slijte, mírně zakápněte olejem, který jste slili z rajčat, a promíchejte. Zchladlé těstoviny pak nasypejte do mísy a prohoďte s hotovým pestem, olivami a nakrájenými rajčaty. Salát dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Před podáváním ho nechte ideálně hodinu odpočinout, aby se všechny ingredience spojily a vytvořily explozi chutí, na kterou jen tak nezapomenete.

 

Na servírování:

Nakonec těstoviny rozdělte na porce a dozdobte ořechy, bazalkou a sušenými rajčaty.

 

Škoda nevědět: Do pesta lze použít i polníček, rukolu, klidně i jarní cibulku. Když uvidíte, že vám zelenina a bylinky začínají vadnout, jednoduše je rozmixujte na pesto, které vám vydrží x dní. Lze ho použít třeba do salátu, ale třeba i na opečenou bagetu s prosciuttem nebo mozzarellou.

 

Dobrou chuť!