NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

Domů
/
PENNY koutek
/ S PENNY u stolu

Výroční vydání S PENNY u stolu

V rámci oslav 100 let republiky je nové vydání našeho časopisu S PENNY u stolu inspirováno tradiční českou kuchyní. Na jeho stránkách například objevíte jídla, která měl v oblibě „tatíček“ Masaryk, společně s jejich recepty, jež se díky tomu nesmazatelně zapsaly do historie.

Těšit se můžete na plno vánoční inspirace na váš stůl, od staročeského vánočního cukroví a štrúdlu po klasického kubu nebo kapra na černo. Připravili jsme pro vás také tipy na jednoduchou a krásnou vánoční výzdobu z nejobyčejnějších věcí, která je originální a stylová zároveň.

Dozvíte se, kde a kdy se zrodil první český chlebíček, který jinde na světě nenajdete. Podle několika receptů si je pak doma připravíte přesně jako za starých časů.

Čekají vás ale také zajímavé recepty s vtipnými a tajuplnými názvy, které si vychutnávali lidé za první republiky.

To vše a mnoho dalších skvělých tipů, rad, zajímavostí a receptů na vás čeká v tomto mimořádném svátečním vydání časopisu S PENNY u stolu.

Časopis S PENNY u stolu si můžete v našich prodejnách koupit s PENNY kartou jen za 1 Kč. Cena časopisu bez PENNY karty je 19,90 Kč. 

Výroční vydání S PENNY u stolu

Výroční vydání S PENNY u stolu

V rámci oslav 100 let republiky je nové vydání našeho časopisu S PENNY u stolu inspirováno tradiční českou kuchyní. Na jeho stránkách například objevíte jídla, která měl v oblibě „tatíček“ Masaryk, společně s jejich recepty, jež se díky tomu nesmazatelně zapsaly do historie.

Těšit se můžete na plno vánoční inspirace na váš stůl, od staročeského vánočního cukroví a štrúdlu po klasického kubu nebo kapra na černo. Připravili jsme pro vás také tipy na jednoduchou a krásnou vánoční výzdobu z nejobyčejnějších věcí, která je originální a stylová zároveň.

Dozvíte se, kde a kdy se zrodil první český chlebíček, který jinde na světě nenajdete. Podle několika receptů si je pak doma připravíte přesně jako za starých časů.

Čekají vás ale také zajímavé recepty s vtipnými a tajuplnými názvy, které si vychutnávali lidé za první republiky.

To vše a mnoho dalších skvělých tipů, rad, zajímavostí a receptů na vás čeká v tomto mimořádném svátečním vydání časopisu S PENNY u stolu.

Časopis S PENNY u stolu si můžete v našich prodejnách koupit s PENNY kartou jen za 1 Kč. Cena časopisu bez PENNY karty je 19,90 Kč. 

Švestkové knedlíky s mákem

Připravte si jedno z nejoblíbenějších jídel T. G. Masaryka přesně tak, jak je miloval. Tento recept a spousta dalších právě v zimním S PENNY u stolu!

 

6 PORCÍ | PŘÍPRAVA: 20 MIN. + VAŘENÍ BRAMBOR NEJLÉPE DEN PŘEDEM | VAŘENÍ: 5 MINUT

 

600 g brambor vařených ve slupce

200 g hrubé mouky PENNY + další či dětská krupička na zahuštění

sůl

30 g másla, změklého při pokojové teplotě

1 vejce

1 kg švestek

120 g mletého prášku

120 g moučkového cukru

80 g másla nebo sádla, rozpuštěného

 

Postup

Brambory uvařte nejlépe den předem. Oloupejte je, nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte mouku, sůl, změklé máslo a vejce. Zpracujte hladké těsto. Podle potřeby přidejte mouku nebo dětskou krupičku. Těsto rozválejte na pomoučněném vále, rádýlkem nakrájejte na malé čtverce (podle velikosti švestek), vložte po švestce a dobře zabalte.

Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě 5 minut, vyndejte děrovanou naběračkou. Na talíř je servírujte rozpůlené, posypané mákem smíchaným s cukrem (kdo chce, může přidat i trochu tvarohu). Polijte rozpuštěným máslem nebo sádlem.

 

Dobrou chuť!

 

 

recept

Švestkové knedlíky s mákem

Švestkové knedlíky s mákem

Připravte si jedno z nejoblíbenějších jídel T. G. Masaryka přesně tak, jak je miloval. Tento recept a spousta dalších právě v zimním S PENNY u stolu!

 

6 PORCÍ | PŘÍPRAVA: 20 MIN. + VAŘENÍ BRAMBOR NEJLÉPE DEN PŘEDEM | VAŘENÍ: 5 MINUT

 

600 g brambor vařených ve slupce

200 g hrubé mouky PENNY + další či dětská krupička na zahuštění

sůl

30 g másla, změklého při pokojové teplotě

1 vejce

1 kg švestek

120 g mletého prášku

120 g moučkového cukru

80 g másla nebo sádla, rozpuštěného

 

Postup

Brambory uvařte nejlépe den předem. Oloupejte je, nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte mouku, sůl, změklé máslo a vejce. Zpracujte hladké těsto. Podle potřeby přidejte mouku nebo dětskou krupičku. Těsto rozválejte na pomoučněném vále, rádýlkem nakrájejte na malé čtverce (podle velikosti švestek), vložte po švestce a dobře zabalte.

Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě 5 minut, vyndejte děrovanou naběračkou. Na talíř je servírujte rozpůlené, posypané mákem smíchaným s cukrem (kdo chce, může přidat i trochu tvarohu). Polijte rozpuštěným máslem nebo sádlem.

 

Dobrou chuť!

 

 

recept

Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s tajenkou, použijeme jen za tím účelem, abychom vás mohli kontaktovat, pokud vyhrajete. Tím, že se soutěže zúčastníte, vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle těchto pravidel.