NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

Domů
/
PENNY koutek
/
Recepty
/ Dušené hovězí tousty

Dušené hovězí tousty

Dušené hovězí tousty

Dušené hovězí tousty

6 PORCÍ | PŘÍPRAVA: 30 MINUT | VAŘENÍ: 2 HODINY 10 MINUT

3 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená najemno
4 stroužky česneku, oloupané
a nakrájené najemno
3 bobkové listy
750 ml červeného vína
500 ml hovězího vývaru
2 lžičky krupicového cukru
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce rajčatového pyré + 3 lžíce vody
1½ kg libového hovězího masa, nakrájeného na větší kousky
6 ančoviček, nakrájených
400 g šalotek, oloupaných
500 g malých mrkví, očištěných
140 g černých oliv, bez pecky


NA ANČOVIČKOVÉ TOUSTY:

6 ančoviček
100 g másla, změklého
hrst čerstvé hladkolisté petrželky,
nakrájená
pepř
francouzská bageta, nakrájená na plátky

Postup

  • Olej rozehřejte ve velkém silnostěnném hrnci a opékejte na něm cibuli 5 minut. Přidejte česnek a bobkové listy a ještě chvilku opékejte. Vlijte víno a vývar, přidejte cukr. Z hladké mouky, rajčatového pyré a 3 lžic vody udělejte kašičku, přidejte ji do hrnce a míchejte, dokud základ omáčky v hrnci nezhoustne.
  • Přidejte maso a ančovičky, přiveďte k varu a nechte a mírném ohni zvolna vařit 1 hodinu. Přidejte šalotky, mrkve a olivy. Přiklopte a ještě hodinu vše duste doměkka.
  • Ančovičky na tousty zpracujte nejlépe v hmoždíři (ne v kovovém) na hladkou pastu, smíchejte je s máslem, petrželkou a pepřem. Plátky bagety opečte, potřete ančovičkovým máslem a podávejte s hovězím masem.

Dobrou chuť.