NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si naše mazlíčky!

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si naše mazlíčky!

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

Domů
/
PENNY koutek
/
Recepty
/ Italský tatarský biftek

tatarak

tatarak

Italský tatarský biftek

PŘÍPRAVA: DO 30 MINUT | POČET PORCÍ: 4

 

Ingredience

200 g hovězí svíčkové na tatarák Naše Maso

1 malá červená cibule

6-7 sušených rajčat San Fabio

1 lžíce kapari (těch malinkých - najdete je spolu se sušenými rajčaty San Fabio)

40 g sýru grana padano San Fabio

3 lžíce olivového oleje

malý panák koňaku

1 žloutek (nemusí být)

hrst čerstvé bazalky

čerstvě mletý pepř

česnek

2-3 světlé bagetky

Postup

Krok 1 ze 3

Než budete míchat tatarák, připravte si jednotlivé suroviny. Cibuli oloupejte a nakrájejte na co nejdrobnější kousky. Rajčata nasekejte na tenké proužky, stejně tak bazalku. Kapary opečte na pánvi s kapkou oleje do křupava. Sýr nastrouhejte najemno.

 

Krok 2 ze 3

Jakmile máte všechny suroviny přichystané, pusťte se do míchání tataráku. Vyndejte maso z vaničky do větší mísy a přidejte postupně všechny suroviny. Cibuli, sušená rajčata, kapary, bazalku, olivový olej, koňak, sýr grana padano, čerstvě mletý pepř, sůl a pokud chcete, i žloutek. Vše pomocí vidličky důkladně promíchejte. Ochutnejte a dochuťte solí, pepřem, popř. přidáním jakékoliv ingredience dle vaší chuti včetně olivového oleje.

 

Krok 3 ze 3

Bagetky nakrájejte na plátky a dejte opéct pokapané olivovým olejem s utřeným česnekem do trouby předehřáté na 200°C. Tatarák podávejte ozdobený bazalkou a bylinkami spolu s křupavými bagetkami.

 

TIP na servírovaní: Při servírování hostům můžete žloutek umístit do půlky omyté skořápky, aby si sami mohli zvolit, zda jej do tataráku chtějí.

 

Dobrou chuť!

20181212