NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Získejte kvalitní odolné nádobí značky VIVESS s 50% slevou! Nebo jen hledáte nějaký dobrý tip na časopis k vaření?

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Získejte kvalitní odolné nádobí značky VIVESS s 50% slevou! Nebo jen hledáte nějaký dobrý tip na časopis k vaření?

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

Domů
/
PENNY koutek
/
Recepty
/ Salsa z vodního a žlutého melounu se sušenou šunkou a sýrem feta

Salsa z vodního a žlutého melounu se sušenou šunkou a sýrem feta

Salsa z vodního a žlutého melounu se sušenou šunkou a sýrem feta

Salsa z vodního a žlutého melounu se sušenou šunkou a sýrem feta

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 20 minut

Počet porcí: 3 porce

 

Ingredience

  • 150 g dužiny českého vodního melounu OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
  • 50 g dužiny žlutého melounu
  • 50 g oloupané salátové okurky
  • 1/2 malé červené cibule
  • 3 plátky sušené šunky (parmské, schwarzwaldské apod.)
  • čerstvé bylinky (bazalka, petrželka, řeřicha)
  • šťáva ze 1/4 limety nebo citronu
  • sýr feta (popř. sýr balkánského typu)
  • panenský olivový olej
  • sůl PENNY
  • pepř PENNY
  • dřevorubecký chléb nebo bageta

 

Postup

  1. Oba melouny nakrájejte na malé, stejně velké kostičky.
  2. Oloupanou okurku zbavte pomocí lžíce vnitřku se semínky a nakrájejte také na malé kostičky.
  3. Cibuli nasekejte najemno.
  4. Sušenou šunku nakrájejte nadrobno a vše společně promíchejte ve středně velké misce.
  5. Přidejte čerstvé bylinky, olivový olej a dochuťte solí a pepřem.
  6. Opět promíchejte.
  7. Bagetu nebo dřevorubecký chléb nakrájejte na plátky a nasucho opečte na pánvi z obou stran.
  8. Na každý plátek bagetky dejte kopeček melounové salsy a seshora posypte nadrolenou fetou a dozdobte bylinkami nebo řeřichou.

Dobrou chuť.