NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

Domů
/
PENNY koutek
/
Recepty
/ Párky s pivní cibulí

Párky s pivní cibulí

Párky s pivní cibulí

Párky s pivní cibulí

Párky s pivní cibulí
4 PORCE | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | PEČENÍ: 1 HODINA

4 silnější párky + olej
1 velká francouzská bageta
hořčice či kečup k podávání
hrst polníčku
NA ČESNEKOVÉ MÁSLO:
1 palička česneku, rozpůlená
1 lžička olivového oleje
175 g másla, pokojové teploty
½ lžičky vločkové soli


NA PIVNÍ CIBULI:

3 lžíce olivového oleje san fabio
3 velké cibule, na půlkolečka
150 ml černého piva
oříšek másla
3 lžíce hnědého cukru
sůl penny a pepř
4 lžičky červeného
vinného octa

Postup

  • Troubu předehřejte na 180 °C. Česnek pokapaný olejem zabalte do alobalu a pečte hodinu doměkka. Mírně zchladlé stroužky vymačkejte do misky a smíchejte s máslem a solí, odložte.
  • Pak v pánvi na oleji zvolna opékejte cibuli asi 30 minut, dohněda. Vlijte pivo, nechte zredukovat. Přidejte máslo, cukr, sůl, ocet a ještě 5 minut vařte, aby směs zhoustla. Osolte a opepřete, uchovejte teplé.
  • V pánvi na oleji opečte párky naříznuté do mřížky ze všech stran dozlatova. Bagetu rozdělte na 4 části, podélně je z jedné strany nařízněte (musí zůstat v celku). Můžete je i prohřát v troubě. Vnitřek namažte česnekovým máslem, vložte párek, poklaďte pivní cibulí a posypte polníčkem. Jezte s hořčicí či kečupem.

Dobrou chuť.