NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

Domů
/
PENNY koutek
/
Recepty
/ Melounové gazpacho

Melounové gazpacho

Melounové gazpacho

Melounové gazpacho

Náročnost: velmi malá

Doba přípravy: do 30 minut

Počet porcí: 2–3 porce

 

Ingredience

Ingredience

  • 2 rajčata nebo 10 cherry rajčat
  • 250 g dužiny z vodního melounu
  • 125 g oloupané salátové okurky
  • 1 žlutá paprika
  • 1/2 červené papriky
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • bazalka nebo baby špenát
  • 4–5 kostek ledu
  • šťáva ze 1/4 až 1/2 citronu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

+

  • použitá zelenina na ozdobení
  • meloun na ozdobení

Postup

  1. Meloun zbavte pecek, papriku jadřince se semínky a cibuli a česnek oloupejte.
  2. Vše nakrájejte na větší kousky a dejte spolu s ledem do mixéru.
  3. Ve chvíli, kdy je vše rozmixované, přidejte bazalku nebo špenát, šťávu z citronu, sůl, pepř a pár kapek olivového oleje. Opět promixujte.
  4. Podávejte ozdobené zeleninou, která byla v polévce použita s vodním melounem.
  5. Také můžete podávat s nasucho opečenými chlebovými krutony.

TIP: Polévka se má podávat opravdu studená. Pokud by byla i přes použití ledu teplejší, nechte ji vychladit v lednici.

Dobrou chuť.