NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

Domů
/
PENNY koutek
/
Recepty
/ Salát s červeným melounem, krutony a hovězím steakem

Salát s červeným melounem, krutony a hovězím steakem

Salát s červeným melounem, krutony a hovězím steakem

Salát s červeným melounem, krutony a hovězím steakem

Náročnost: střední

Doba přípravy: do 40 minut

Počet porcí: 2 porce

 

Ingredience

Ingredience na salát

  • 1 hlávka salátu little gem
  • hrst rukoly
  • hrst cherry rajčat OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
  • 1 malá červená cibule
  • 250 g dužiny z červeného (vodního) melounu OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
  • 1 malá bagetka

Ingredience na steak

  • 300–350 g hovězího masa vhodného pro steakovou přípravu
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej SAN FABIO
  • lžíce másla
  • sůl PENNY
  • pepř PENNY

Ingredience na zálivku

  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej SAN FABIO
  • sůl PENNY
  • pepř PENNY

Postup

Postup na salát

  1. Lístky salátu natrhejte na menší kousky a spolu s rukolou omyjte v sítu.
  2. Rajčata opláchněte a nakrájejte na měsíčky.
  3. Cibuli oloupejte, rozkrojte na půl a nasekejte na tenké plátky.
  4. Meloun zbavte semínek a nakrájejte na kostky.
  5. Vše společně promíchejte ve velké míse.
  6. Bagetku nakrájejte na kostky a nasucho opečte na pánvi dokřupava.

Postup na zálivku

  1. Hořčici smíchejte s medem a cca 8 lžícemi olivového oleje a vytvořte emulzi.
  2. Prolisujte nebo velmi najemno nasekejte stroužek česneku a přidejte k zálivce.
  3. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

Postup na steak

  1. Maso na steak vytáhněte z lednice minimálně půl hodiny předem. Nebude to pro ně pak takový teplotní šok a výsledek tak bude lepší.
  2. Troubu rozehřejte na 180 °C.
  3. Maso potřete olivovým olejem, bohatě osolte a zlehka opepřete.
  4. Pánev zprudka rozpalte, poté teplotu snižte na střední stupeň a maso opékejte z každé strany 2–3 minuty (nezapomeňte zatáhnout i strany steaku).
  5. Maso by mělo jít lehce z pánve oddělat a měla by se na něm vytvořit hnědá krusta.
  6. Před koncem opékání přihoďte do pánve tři mírně rozdrcené stroužky česneku ve slupce.
  7. Po stažení z plotny přidejte trošku másla a nechte spojit spolu s výpekem.
  8. Steak přesuňte z pánve do pekáčku i s výpekem a česnekem.
  9. Nahoru na maso dejte zbytek másla a pečte 5–8 minut na stupeň medium a 10–15 minut na stupeň propečení well done.
  10. Po upečení přendejte maso na prkénko a nechte jej ještě 5–10 minut odpočívat.
  11. Poté nakrájejte na plátky.

Postup na servírování

  1. Připravený základ salátu promíchejte důkladně se zálivkou.
  2. Nahoru přisypte krutony a opět zlehka promíchejte.
  3. Podávejte s několika plátky hovězího steaku.

TIP: Na hovězí steak jsou nejvhodnější stařená masa.

TIP: Příprava hovězího steaku se může zdát jako věda, stačí ale dodržet pár základních pravidel a výsledek bude stát za to.

Dobrou chuť.