NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

Domů
/
PENNY koutek
/
Recepty
/ Těstovinový salát s chilli, grilovaným melounem a sýrem halloumi

Těstovinový salát s chilli, grilovaným melounem a sýrem halloumi

Těstovinový salát s chilli, grilovaným melounem a sýrem halloumi

Těstovinový salát s chilli, grilovaným melounem a sýrem halloumi

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 45 minut

Počet porcí: 2–3 porce

 

Ingredience

  • 250 g těstovin orzo (těstovinové rýže)
  • 250 g sýru halloumi
  • 300 g českého vodního melounu
  • 1/3 salátové okurky
  • 1/2 červené cibule
  • hrst baby špenátu
  • borůvky
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky sušených chilli vloček
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

 

Postup

  1. Těstovinovou rýži uvařte s troškou olivového oleje dle návodu na obale – doporučuji těstoviny kontrolovat a často promíchávat, abyste si ohlídali moment, kdy budou al dente (na skus) a neslepovaly se.
  2. Hotové těstoviny promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje.
  3. Přidejte prolisovaný česnek, chilli vločky, sůl, čerstvě mletý pepř a opět promíchejte.
  4. Těstoviny na chvíli odložte stranou.
  5. Okurku omyjte a nakrájejte na proužky.
  6. Cibuli oloupejte a nasekejte na tenké plátky.
  7. Meloun i s dužinou nakrájejte na plátky a pokuste se zbavit semínek.
  8. Na rozpálené pánvi nebo grilu opékejte meloun z obou stran, dokud nezezlátne.
  9. Halloumi nakrájejte také na plátky a opečte jej na pánvi opět z obou stran – v první chvíli začne pouštět tekutinu, která se ale následně vypaří a sýr se krásně opeče.
  10. K těstovinám vmíchejte nakrájenou okurku, červenou cibuli a opraný baby špenát.
  11. V tuto chvíli základ salátu dochuťte dle potřeby solí a pepřem.
  12. Těstovinovo-zeleninový základ salátu servírujte na ploché talíře. Seshora pokládejte grilovaný meloun, sýr halloumi a dozdobte čerstvými borůvkami.

TIP: Halloumi je sýr kyperského typu vhodný ke grilování. Totožný sýr najdete ale i např. pod názvem Allami od firmy Laktos, dostupný v sítích Penny Market.

 

Dobrou chuť.