NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

Skotská vejce

Skotská vejce

Skotská vejce

PORCÍ | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | SMAŽENÍ: 10 MINUT

8 vajec

NA OBALENÍ:

700 g vinné klobásy, vymačkané ze střívka
hrst čerstvé pažitky, nakrájená najemno
hrst čerstvé hladkolisté petrželky, nakrájená najemno
4 špetky nastrouhaného muškátového oříšku
1 lžíce steakové hořčice
pepř
3 hrsti hladké mouky
2 vejce, prošlehaná
150 g strouhanky z čerstvého toustového chleba
rostlinný olej na smažení
nakládaná zelenina anebo hořčice k podávání

Postup

  • Vejce uvařte nahniličku (4½ minuty po vložení do vroucí vody a obnovení jejího varu), pak je zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte je.
  • Do mísy dejte vinnou klobásu bez střívka, bylinky, muškátový oříšek, hořčici a pepř, promíchejte a směs rozdělte na 8 dílů. Do misek si připravte mouku, vejce a strouhanku. Z připravených dílů udělejte pomoučněnýma rukama v dlani oválné placky. Oloupaná vejce nejprve oválejte v mouce a pak je opatrně, ale důkladně obalte masovou směsí. Pokračujte klasickým trojobalem (nejprve mouka, pak vajíčko a strouhanka), ve vejci a strouhance můžete vajíčka obalit dvakrát.
  • V hluboké pánvi či ve fritovacím hrnci rozpalte dostatek oleje a vajíčka smažte za častého otáčení 4–5 minut dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce a podávejte s nakládanou zeleninou anebo hořčicí.

Dobrou chuť.