NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

Domů
/
PENNY koutek
/
Recepty
/ Těstoviny s pestem z medvědího česneku

Těstoviny s pestem z medvědího česneku

Těstoviny s pestem z medvědího česneku

Těstoviny s pestem z medvědího česneku

4 PORCE | PŘÍPRAVA: 10 MINUT | VAŘENÍ: 10–15 MINUT

450 g oblíbených těstovin
100–120 g listů medvědího česneku
hrubá mořská sůl
50 g mandlí, loupaných
50 g sýra Grana Padano, nastrouhaného
asi 150 ml olivového oleje

Postup

  • Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  • Zatímco se vaří, pusťte se do pesta. Listy medvědího česneku omyjte, osušte a po dávkách je s trochou soli mixujte nahrubo tyčovým mixérem. Přidejte zbylé suroviny a umixujte dohladka. Pokud je směs tuhá, přikápněte trochu oleje a dosolte.
  • Podávejte s těstovinami. Pokud pesto nebudete používat hned, zakápněte povrch olejem, aby bylinky neoxidovaly, a skladujte v uzavřené nádobě v chladničce (vydrží týden).
  • Pro delší uchovávání pesto zamrazte.

TIP: Medvědí česnek natrháte v lužních lesích, kde vytváří celé koberce listů. Při rozemnutí voní po česneku. Tak ho poznáte od jedovaté konvalinky i ocúnu, kterým se vzhledem podobá.

Dobrou chuť.