NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

Domů
/
PENNY koutek
/
Recepty
/ Velikonoční panettone

Velikonoční panettone

Velikonoční panettone

Velikonoční panettone

NA 12 KVĚTNÍČKŮ | PŘÍPRAVA: 45 MINUT | KYNUTÍ 1¾ HODINY | PEČENÍ: 45 MINUT

150 g rozinek, propláchnutých
50 g droždí
150 g krupicového cukru
250 ml mléka
650 g polohrubé mouky + špetka soli
5 žloutků + 1 vejce
200 g másla, rozehřátého + na pomaštění
špetka mletého muškátového oříšku
1 lžička nastrouhané citronové kůry
50 g kandované pomerančové kůry
100 g kandované citronové kůry
moučkový cukr na poprášení
(nemusí být)

Postup

  • Nejprve namočte rozinky v teplé vodě a nechte je bobtnat. Pak rozdrobte droždí se lžičkou cukru do většiny vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Prosátou mouku a sůl vsypte do mísy, přidejte kvásek, cukr, zbylé mléko, žloutky, vejce, máslo, muškátový oříšek, citronovou kůru a vypracujte hladké těsto. Mísu s těstem zakryjte nahřátou utěrkou a na teplém místě nechte kynout přibližně hodinu.
  • Zatím si připravte keramické květníky a vyložte je pečicím papírem potřeným máslem.
  • Po hodině zapracujte do těsta odkapané rozinky, kandované kůry a rozdělte ho na kusy velké podle velikosti květníků. Ty dejte do květníků a nechte kynout dalších 45 minut.
  • Troubu předehřejte na 190 °C. Povrch panettone potřete máslem a dejte péct. Po 15 minutách snižte teplotu na 170 °C a pečte dalších 30 minut. Jestli jsou pečené, vyzkoušejte zapíchnutou špejlí, měla by vyjít suchá.
  • Upečené panettone nechte zchladnout v květnících, pak vyndejte a nechte dochladnout na mřížce. Před podáváním můžete panettone pocukrovat.

Dobrou chuť.