NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si příbory VIVO od Villeroy & Boch již od 29,90 Kč.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

Domů
/
PENNY koutek
/
Recepty
/ Melounové nanuky s citronem

Melounové nanuky s citronem

Melounové nanuky s citronem

Melounové nanuky s citronem

Náročnost: velmi malá

Doba přípravy: do 20 minut

Počet porcí: cca 4 nanuky

 

Ingredience

  • 250 g dužiny z českého vodního melounu
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 20 g třtinového cukru
  • 1 kiwi na ozdobení
  • 1/2 citronu na ozdobení

 

Postup

Postup

  1. Vypeckovanou dužinu z melounu mixujte spolu s citronovou šťávou a třtinovým cukrem v mixéru nebo smoothie makeru do hladké tekutiny.
  2. Připravte si tvořítka na nanuky nebo použijte vhodné skleničky a dřevěné špejle na nanuk.
  3. Do každé formičky nalijte melounovou směs zhruba do poloviny.
  4. Kiwi oloupejte a nakrájejte na silnější kolečka.
  5. Citron omyjte a také nakrájejte na kolečka.
  6. Do nanukových forem (z poloviny naplněných) vložte vždy buď kolečko citronu nebo kolečko kiwi a zbývající prostor ve formě dolijte rozmixovaným melounem – jen si dejte pozor na to, že objem mrazením mírně nabude.
  7. Takto nechte mrazit minimálně 8 hodin, aby vše důkladně ztuhlo.
  8. Před konzumací je potřeba formičku nanuku na pár vteřin ponořit do horké vody, aby povolila a nanuk šel lehce vyjmout.

TIP: Kromě kiwi a citronu můžete k dozdobení použít např. i čerstvé borůvky, limetu nebo čerstvou mátu.

Dobrou chuť.