1. home
  2. Recepty
  3. Buřtguláš bez mouky

Buřtguláš bez mouky


Příprava
10 min
Hotovo za
60 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody
  • Martin Škoda

Ingredience

Počet porcí
 
.

60 g
sádla
600 g
kvalitních špekáčků, nakrájených na kousky
2
velké cibule, nakrájené nahrubo
5
stroužků česneku, nakrájených na plátky
2
lžíce mleté sladké papriky
chilli koření podle chuti
2
lžičky drceného kmínu
1 l
vývaru nebo vody
800 g
vařených brambor od oběda, oloupaných, nakrájených
sůl a pepř + pár kapek octa

Příprava

1
Rozehřejte v kastrolu polovinu sádla a opékejte na něm špekáčky ze všech stran. Jakmile se zbarví, dejte je stranou.
2
Do kastrolu přidejte zbytek sádla a nakrájenou cibuli, restujte asi 10 minut, až cibule začne zlátnout. Přidejte plátky česneku a pokračujte dalších 5 minut. Pak zasypte sladkou paprikou, chilli i kmínem a vše krátce orestujte.
3
Základ zalijte vývarem nebo vodou a vařte zhruba 20 minut, pak směs rozmixujte. Vraťte do kastrolu špekáčky a při nižší teplotě vařte dalších 10 minut.
4
Na závěr doplňte uvařenými bramborami – ⅔ dejte rovnou do hrnce, ⅓ nejdříve v oddělené nádobě rozmixujte s trochou základu guláše a teprve pak přidejte do hrnce – rozmixovanými bramborami se guláš krásně zahustí.
5
Guláš podle své chuti osolte, opepřete a okyselte kapkou octa. Podávejte s čerstvým pečivem.