1. home
  2. Recepty
  3. Česnekový chleba na ohni

Česnekový chleba na ohni


Příprava
15 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Pečivo
  • Svačiny

Ingredience

Počet porcí
 
.

1
kulatý chléb
5
až 10 stroužků česneku, rozdrcených
hrst petrželky, nasekané
0.5
lžičky soli
špetka chilli vloček
120 ml
olivového oleje
120 g
sýru (např. mozzarella a Grana Padano), nastrouhaného

Příprava

1
Bochník nařezejte shora do mřížky, ale úplně nedokrojte. Kostky by měly být tak 2,5 cm velké. Chleba položte na arch silnějšího alobalu nebo na několikrát přeložený alobal.
2
V misce smíchejte česnek, petrželku, sůl a chilli vločky s olivovým olejem. Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr.
3
Lžičkou vpravte sýrovou náplň co nejhlouběji mezi řezy chleba. Celý bochník zabalte do alobalu.
4
Chléb položte na 10–20 minut na mřížku středně rozehřátého grilu. Opékejte, dokud se sýr nerozpustí. Ještě lépe se chleba upeče, když ho vložíte do litinové pánve, přiklopíte litinovou poklicí a pečete nad ohněm. Teplo se rozprostře ze všech stran a rovnoměrně chleba propeče.