1. home
  2. Recepty
  3. Čevapčiči s ajvarem

Čevapčiči s ajvarem


Příprava
20 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na čevapčiči
750 g
mletého hovězího masa
400 g
mletého vepřového masa
4
stroužky česneku, oloupané a podrcené
2
lžičky jedlé sody
1
lžička mleté sladké papriky
sůl a pepř
1
velké vejce
150 ml
perlivé vody

Na placky
220 g
hladké mouky
voda podle potřeby
1
lžíce olivového oleje + sůl

K podávání
1
sklenička ajvaru
zakysaná smetana k podávání
čerstvá petrželka, nasekaná
malá cibule, nakrájená na plátky

Příprava

1
Maso promíchejte s česnekem, jedlou sodou, mletou paprikou, osolte a opepřete. Zapracujte vejce a perlivou vodu. Ze směsi utvořte 10–12 podlouhlých válečků a nechte je chvíli odpočinout. Pak je grilujte 10–12 minut ze všech stran dohněda.
2
Pak je grilujte 10–12 minut ze všech stran dohněda.
3
Připravte těsto na placky. Z mouky, vody, olivového oleje a soli vypracujte vláčné těsto, vytvarujte z něj placky a opékejte je na suché rozpálené pánvi přibližně 8 minut. Průběžně obracejte.
4
Na ještě teplou placku dejte trochu ajvaru, rozdělte čevapčiči, ozdobte zakysanou smetanou a petrželkou s cibulí.