1. home
  2. Recepty
  3. Těstoviny s lilkem a rajčaty

Těstoviny s lilkem a rajčaty


Příprava
10 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Těstoviny
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

2
litry vody + 1 kostka zeleninového bujonu
1
střední lilek
3
stroužky česneku, oloupané a rozpůlené
3
lžíce olivového oleje
400 g
konzerva krájených rajčat
sůl a pepř
hrst čerstvých bazalkových lístků, natrhaných
3
rajčata, zbavená semínek a nakrájená na čtvrtky
500 g
těstovin tagliatelle
60 g
sýru Grana Padano, nastrouhaného

Příprava

1
Vlijte do hrnce 2 litry vody, přidejte kostku a přiveďte k varu.
2
Lilky nakrájejte na zhruba 3cm kostky. Vařte je v bujonu 8 minut. Pak je cedníkem vyndejte a nechte trochu vychladnout. V cedníku z nich zlehka vymačkejte přebytečnou tekutinu.
3
Ve velké pánvi rozehřejte olej a zvolna opékejte zhruba 1 minutu česnek. Přidejte lilek a za občasného míchání opékejte ještě 5 minut. Přidejte rajčata, osolte, opepřete a vařte na středním plameni 15 minut, občas promíchejte. Vhoďte bazalku a nakrájená rajčata, občas promíchejte a vařte ještě 10 minut.
4
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, slijte je a vraťte do hrnce.
5
Přelijte omáčkou, promíchejte a podávejte posypané nastrouhaným sýrem.