1. home
  2. Recepty
  3. Trinxat

Trinxat


Příprava
10 min
Hotovo za
27 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody
  • Předkrm

Ingredience

Počet porcí
 
.

1
hlávkové zelí, nakrouhané
sůl
1 kg
brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
olivový olej
2
stroužky česneku, drcené
sádlo
4
plátky slaniny

Příprava

1
Do vroucí osolené vody dejte zelí, po zhruba 10 minutách přidejte brambory a vařte doměkka, asi 15 minut.
2
Uvařené zelí s bramborami slijte, rozmačkejte vidličkou nebo mačkadlem na brambory. Přidejte trochu oleje, česnek a sůl a promíchejte.
3
Na pánvi opečte na troše sádla plátky slaniny, dejte je stranou. Do této pánve rozprostřete v rovnoměrné vrstvě brambory se zelím a opečte je z obou stran dozlatova.
4
Podávejte horké s opečenými plátky slaniny.