NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si za body produkty z naší věrnostní akce!

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

NAŠE KAMPANĚ

Sbírejte body za nákupy a pořiďte si za body produkty z naší věrnostní akce!

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

Domů
/ Párování vína a jídla

 c

 c

Párování vína a jídla

Víno a jídlo k sobě patří od nepaměti, protože prakticky hned od počátku výroby vína si lidé všimli také toho, že víno podtrhuje chutě a vůně jídla, a naopak. Stejně jako tehdy, kdy párování vína a jídla nebylo žádná složitá disciplína a lidé se řídili prostým pravidlem, zda jim daná kombinace chutná, nebo nechutná, není důvod se obávat párování ani dnes. 

                                                                                                                                              

Chutná, nechutná je základní pravidlo, nicméně každým dalším si můžeme zážitek ze snoubení vína a jídla ještě vylepšit. Zatímco oblast gastronomie je prakticky nekonečná a není vždy snadné se v celé její šíři zorientovat, na straně vína máme jednu velkou výhodu: na světě nenajdeme jídlo, ke kterému bychom nedokázali vybrat vhodné víno z Moravy nebo z Čech.


Pokud připravujeme maso, můžeme si pomoci i jednoduše zrakem – k bílému masu bílá vína, k červenému červená, a když váháme, tak růžová. Víno a jídlo by totiž mělo ladit také vizuálně, tedy barvou. Především bychom měli kombinovat vína a jídla podobného charakteru. K jemnému jemné, k pikantnímu výrazné, bílému masu bílé, k červenému červené, a nejsme-li si jisti, pak růžové. K voňavým, kořeněným jídlům vína bohatě aromatická, ke sladkému sladké atd. 


Ať se již rozhodnete pro zodpovědné dodržování prověřených pravidel, nebo se budete řídit svou fantazií a chuťovými buňkami, jedno je jasné: kvalitní moravská nebo česká vína promění jídlo v hostinu.

 

 

c

Chutná, nechutná je základní pravidlo, nicméně každým dalším si můžeme zážitek ze snoubení vína a jídla ještě vylepšit. Zatímco oblast gastronomie je prakticky nekonečná a není vždy snadné se v celé její šíři zorientovat, na straně vína máme jednu velkou výhodu: na světě nenajdeme jídlo, ke kterému bychom nedokázali vybrat vhodné víno z Moravy nebo z Čech.


Pokud připravujeme maso, můžeme si pomoci i jednoduše zrakem – k bílému masu bílá vína, k červenému červená, a když váháme, tak růžová. Víno a jídlo by totiž mělo ladit také vizuálně, tedy barvou. Především bychom měli kombinovat vína a jídla podobného charakteru. K jemnému jemné, k pikantnímu výrazné, bílému masu bílé, k červenému červené, a nejsme-li si jisti, pak růžové. K voňavým, kořeněným jídlům vína bohatě aromatická, ke sladkému sladké atd. 


Ať se již rozhodnete pro zodpovědné dodržování prověřených pravidel, nebo se budete řídit svou fantazií a chuťovými buňkami, jedno je jasné: kvalitní moravská nebo česká vína promění jídlo v hostinu.

 

 

c
20181212