1. home
  2. Časopis s PENNY u stolu 2023.

V každém vydání pro vás máme připravené zajímavé čtení.

Časopis vychází několikrát ročně, abyste se mohli inspirovat na jaře, v létě, na podzim i v zimě. 

Chutné recepty od Dity Pecháčkové
Nevšední recepty
Zajímavé články a rozhovory

Minulá vydání si po přihlášení do účtu Moje PENNY můžete níže stáhnout zdarma.

V jarním čísle časopisu S PENNY u stolu, které vychází 1. 2., najdete:


  • 10 jídel připravených do 30 minut

 

  • Sušená rajčata 4× jinak

 

  • Inspirativní recepty s ricottou

 

  • Přípravu čokoládových dortů

 

  • Recepty na karbanátky

 

  • Tradiční velikonoční recepty

  • Velikonoční dekoraci

  • Zdravé pochoutky pro čtyřnohé mazlíčky

S PENNY kartou vás v prodejně vyjde jen na 9,90 Kč, bez ní na 29,90 Kč. Časopis S PENNY u stolu není jen sbírkou skvělých receptů, ale také pomáhá. Koupí časopisu přispějete 3 Kč na Českou obec sokolskou. Pomáhejte společně s PENNY.


Prohlédněte si dobroty z našeho časopisu!

  • Mrkvová polévka

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 7 MINUT | VAŘENÍ: 20 MINUT | PEČENÍ: 7 MINUT

    INGREDIENCE:

    2 lžíce oleje KARLOVA KORUNA, 1 cibule, nakrájená na kolečka, 1 řapík celeru, nakrájený na plátky, 3 stroužky česneku, 2 drcené a 1 v celku, 1 kg mrkve, nakrájené na tenká kolečka, 1,5 litru zeleninového vývaru, horkého, pár snítek tymiánu, sůl a pepř GUSTITO

    NA POSYPKU:

    2 plátky chleba, 1 lžíce slunečnicových semínek NATURALIA, 1 lžíce dýňových semínek NATURALIA, 1 lžíce nasekané mrkvové natě

    POSTUP:

    Rozehřejte v kastrolu 1 lžíci oleje. Zvolna na něm 5 minut opékejte cibuli a řapíkatý celer. Vsypte drcený česnek a opékejte další minutu. Přidejte mrkev, vývar, tymián, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a vařte přiklopené 20 minut, až mrkev změkne. Mezitím rozehřejte troubu na 220 °C. Celým stroužkem česneku potřete plátky chleba z obou stran. Natrhejte je nahrubo a promíchejte se zbývajícím olejem, solí a semínky. Rozprostřete na plech a pečte 7 minut dozlatova. Smíchejte s mrkvovou natí a odložte. Z kastrolu vytáhněte tymián a polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Vmíchejte smetanu. Dolaďte solí a pepřem. Podávejte s posypkou a pokapané další smetanou.

  • Čokoládový dort

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 25 MINUT | PEČENÍ: 30–40 MINUT

    INGREDIENCE:

    3 vejce, žloutky a bílky zvlášť, 120 g krupicového cukru, 120 g hladké mouky, špetka soli, 500 g ovoce (jahod, malin, borůvek), omytého a jahody nakrájené na kousky, máslo na vymazání mísy, mandlová mouka na vysypání mísy, moučkový cukr k podávání

    POSTUP:

    Předehřejte troubu na 180 °C. Žáruvzdornou mísu vymažte máslem a vysypte mandlovou moukou. Vyšlehejte žloutky s cukrem do hladké nadýchané pěny, v jiné čisté míse ušlehejte z bílků tuhý sníh, který střídavě s moukou promíchanou se solí postupně a opatrně vmíchejte do žloutkové směsi. Připravené těsto nalijte do zapékací mísy, posypte rovnoměrně ovocem a pečte asi 30–40 minut. Hotový koláč poprašte moučkovým cukrem.

  • Rybí karbanátky

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 30 MINUT | OPÉKÁNÍ: 20 MINUT

    INGREDIENCE:

    400 g brambor, oloupaných, nakrájených na malé kousky, sůl a pepř, 4 stroužky česneku, drcené, 80 ml olivového oleje, kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno, 1 lžíce citronové šťávy, 500 g filetů z lososa, bez kůže, 1 malý svazek hladkolisté petrželky, nasekaný nahrubo, 2 vejce, 230 g toustového chleba, rozmixovaného, 60 g másla, klínky citronu, kopr a směs salátových listů k podávání 

    POSTUP:

    Uvařte brambory hodně doměkka v osolené vodě. Slijte je a dejte do mísy s česnekem, 1 lžící oleje, citronovou kůrou i šťávou. Směs rozmačkejte šťouchadlem a zatím dejte stranou. Rozpalte v pánvi 1 lžíci oleje a opékejte osoleného a opepřeného lososa 3 minuty z každé strany. Vyjměte z pánve, nechte vychladnout a rybí maso rozeberte na kousky, přidejte do mísy k bramborám spolu s petrželkou, vejci a 70 g strouhanky z rozmixovaného pečiva. Promíchejte. Z hmoty utvořte 18 karbanátků velkých jako dlaň a protáhněte je zbývající strouhankou ze všech stran. Rozehřejte v pánvi polovinu másla a 1 lžíci oleje. Začněte opékat karbanátky z každé strany 3–4 minuty. Postupně přidávejte máslo a olej. Podávejte s klínky citronu, koprem a zeleným salátem.

Instituce, které jste koupí časopisu v roce 2024 podpořili:

Minulá čísla S PENNY u stolu

Pokud vám některé z našich minulých čísel časopisu S PENNY u stolu uteklo nebo se vám doma někam ztratilo, nezoufejte! Ta poslední si můžete stáhnout níže. 

Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s tajenkou či sudoku, použijeme jen za tím účelem, abychom vás mohli kontaktovat, pokud vyhrajete. Účastí v soutěži vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.


Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s dopisem nebo e-mailem, použijeme, abychom vás mohli kontaktovat, pokud budete vybráni. Dopis nebo e-mail zároveň zveřejníme v časopise S PENNY u stolu s vaším jménem, příjmením a obcí pobytu; nebo jménem, prvním písmenem příjmení a obcí pobytu; anebo jménem a obcí pobytu. Zasláním dopisu nebo e-mailu vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.