1. home
  2. Časopis s PENNY u stolu 2021.

V každém vydání pro vás máme připravené zajímavé čtení.

Časopis vychází několikrát ročně, abyste se mohli inspirovat na jaře, v létě, na podzim i v zimě. 

Chutné recepty od Martina Škody.
Zajímavé články a rozhovory.
Recepty od čtenářů a zaměstnanců.

Minulá vydání si po přihlášení do účtu Moje PENNY můžete níže zdarma stáhnout.

V letním čísle časopisu S PENNY u stolu, které vychází 4. 5., najdete:


  • 10 jídel připravených do 30 minut.

 

  • Kukuřici 4× jinak.  

 

  • Jak zpracovat zbylou zeleninu.

 

  • Přípravu domácí majonézy.

 

  • Recepty s medem pro děti i dospělé.

 

  • Pochoutky z plodů lesa.

  • Originální recepty pro grilovací sezónu.

  • Letní ovocné drinky. 

S PENNY kartou vás v prodejně vyjde jen na 9,90 Kč, bez ní na 29,90 Kč. Časopis S PENNY u stolu není jen sbírkou skvělých receptů, ale také pomáhá. Koupí časopisu přispějete 3 Kč na organizaci ŽIVOT 90. Pomáhejte společně s PENNY.


Prohlédněte si dobroty z našeho časopisu!

  • Nejlepší "cheeseburger"

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 30 MINUT | OPÉKÁNÍ: 15 MINUT 

    INGREDIENCE:

    600 g mletého hovězího masa, 1 nadrobno nakrájená cibule,  sůl a čerstvě mletý pepř, 4 větší burgerové bulky, 250 g strouhané mozzarelly, 250 g nastrouhaného čedaru, 4 hrsti směsi salátových listů 

    NA BURGEROVOU OMÁČKU: 

    60 g zakysané smetany, 40 g majonézy, 1 hrst nasekaných lístků hladkolisté petrželky,  50 g nadrobno nakrájených nakládaných okurek, 20 g najemno nastrouhaného sýru Grana Padano, 40 ml kečupu, 1⁄2 lžíce mleté sladké papriky, 1–2 špetky mleté pálivé papriky, sůl a barevný pepř 

    POSTUP:

    Všechny suroviny na burgerovou omáčku smíchejte v misce a odložte do chladu.
    Rozpalte gril na vysokou teplotu. V míse dobře promíchejte mleté maso, cibuli, sůl a pepř. Na grilu rozehřejte litinovou plotýnku nebo ohnivzdornou litinovou pánev. Masovou směs na ní opékejte 10 minut dohněda, občas ji promíchejte. Mezitím rozpulte bulky, opečte je na řezné straně a odložte. K masové směsi postupně vmíchejte oba sýry, nechte je roztéct. Pak opečené spodky bulek poklaďte salátovými listy, rozdělte na ně masovo-sýrovou směs a štědře ji potřete omáčkou. Přiklopte a podávejte.

  • Kukuřičná polévka s květákem

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | PEČENÍ: 20 MINUT | VAŘENÍ: 20 MINUT

    INGREDIENCE:

    800 g nakrájeného květáku na malé růžičky, 250 g mražené kukuřice, 310 g konzerva propláchnuté cizrny, 3 stroužky drceného česneku, 50 g sýru Grana Padano, 1 litr zeleninového bujonu nastrouhaného najemno, 500 ml vody, sůl a pepř, 1⁄2 svazku nakrájené pažitky, 2 lžíce olivového oleje, 1–2 hrsti nakrájeného čerstvého kopru, 1 pórek nakrájený na tenká kolečka

    POSTUP:

    Předehřejte troubu na 200 °C. Růžičky květáku nasypte do mísy, přidejte třetinu česneku, polovinu sýru, sůl, pepř, polovinu oleje a promíchejte. Ochucené růžičky rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut dozlatova. Mezitím rozehřejte v rendlíku zbytek oleje, vsypte pórek a opékejte 4 minuty. Přidejte zbývající česnek, kukuřici, cizrnu, vývar, vodu, sůl a pepř. Přiklopte rendlík a vařte 15 minut. Polovinu směsi odlijte do mixéru, přidejte 3⁄4 pečeného květáku a rozmixujte dohladka. Vraťte do rendlíku s polévkou, přidejte zbývající sýr a prohřejte. Rozdělte do misek a ozdobte zbývajícím pečeným květákem, pažitkou, koprem a pepřem.

  • Salát s mangem a avokádem

    2 PORCE | PŘÍPRAVA: 15 MINUT 

    INDGREDIENCE:

    1 limeta, najemno nastrouhaná kůra a šťáva, 1 malé mango, zbavené pecky, oloupané a nakrájené, 1 malé avokádo zbavené pecky, oloupané a nakrájené, 100 g cherry rajčat na půlky, 1 malá červená cibule nebo 2 malé šalotky, nakrájené natenko, 1 salát Little Gem, rozdělený na listy nebo nakrájený, 400g konzerva červených fazolí, scezená, propláchnutá a dobře okapaná, pár snítek koriandru, nakrájených, 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená, nebo chilli vločky podle chuti

    POSTUP:

    Promíchejte v míse všechny ingredience kromě snítek koriandru a chilli. Salát podávejte posypaný koriandrem a ozdobený chilli papričkou nebo chilli vločkami.

Instituce, které jste koupí časopisu v roce 2021, 2022 a 2023 podpořili:

Minulá čísla S PENNY u stolu

Pokud vám některé z našich minulých čísel časopisu S PENNY u stolu uteklo nebo se vám doma někam ztratilo, nezoufejte! Ta poslední si můžete stáhnout níže. 

Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s tajenkou či sudoku, použijeme jen za tím účelem, abychom vás mohli kontaktovat, pokud vyhrajete. Účastí v soutěži vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.


Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s dopisem nebo e-mailem, použijeme, abychom vás mohli kontaktovat, pokud budete vybráni. Dopis nebo e-mail zároveň zveřejníme v časopise S PENNY u stolu s vaším jménem, příjmením a obcí pobytu; nebo jménem, prvním písmenem příjmení a obcí pobytu; anebo jménem a obcí pobytu. Zasláním dopisu nebo e-mailu vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.