• home
  • Zimní číslo nového časopisu s PENNY u stolu 2021.

V novém vydání časopisu S PENNY u stolu najdete spoustu inspirace nejen na Vánoce.

Neobvykle slunečný podzim je za námi. Pomalu přichází zimní počasí, blíží se konec roku a s ním vánoční svátky. Podzimní recepty Vám dodají energii k zvládnutí náročného předvánočního shonu a pokud se letos chystáte užít si Vánoce netradičním způsobem, inspirací pro vás může být právě nové vydání našeho časopisu S PENNY u stolu.




Užijte si pohodové listování časopisem S PENNY u stolu.


  • Skvělá jídla hotová za 30 minut? Ochutnejte 10 výborných receptů, které se stanou základem vaší kuchyně. 


  • Bramborový salát 4x jinak. Máme pro vás varianty, které si můžete vychutnat během celého roku. Ochutnejte je, určitě vás mile překvapí. 


  • Martin Škoda vám v zimním čísle časopisu ukáže, jak využít jablka v kuchyni. 


  • Se zelím se dá vysloveně kouzlit. V kuchyni má široké využití, je zdravé, má nezaměnitelnou chuť a hodí se k mnoha jídlům i jako příloha.


  • Překvapte celou rodinu netradičními vánočními recepty. I díky tomu mohou být letošní svátky nezapomenutelné.


  • Křupavé, ale i jemné a vláčné cukroví je základem povedených Vánoc. Naše recepty vás určitě mile překvapí.


  • Dočtete se také, jak letos obdarovat své blízké originálním jedlým dárkem, který udělá radost hned dvakrát


Časopis plný inspirace na Vás čeká na kterékoli z našich prodejen PENNY. S PENNY kartou Vás časopis v prodejně vyjde na 5 Kč, bez ní na 24,90 Kč. Časopis S PENNY u stolu není jen sbírkou skvělých receptů, ale také pomáhá. Tentokrát zakoupením časopisu přispějete 3 Kč na Českou obec sokolskou. Pomáhejte společně s PENNY.

Prohlédněte si sváteční dobroty z našeho časopisu!

  • Český bramborový salát

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 20 MINUT + ODLEŽENÍ | VAŘENÍ: 25 MINUT

    INGREDIENCE:

    600 g ve slupce uvařených brambor typu A, 150 ml láku z okurek, 5 natvrdo uvařených, oloupaných a nakrájených vajec, 2 uvařené, na kostičky nakrájené mrkve, 1 oloupané, na kostičky nakrájené jablko, 4 na kostičky nakrájené sladkokyselé okurky, 4 lžíce povoleného mraženého hrášku, 1 malá, najemno nakrájená cibule, 5 lžic majonézy, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce octa nebo citronové šťávy, sůl a pepř, nasekaná pažitka

    POSTUP:

    Oloupejte ještě teplé vařené brambory. Nakrájejte je na kostky a pokapejte lákem z okurek. Brambory v míse lehce osolte a opepřete, přidejte k nim vejce, mrkev, jablko, okurky, hrášek a cibuli. Opatrně vše promíchejte, přidejte majonézu a hořčici a zakápněte octem nebo citronovou šťávou. Nechte odležet do druhého dne, nebo alespoň pár hodin, a před podáváním ochutnejte, případně dosolte a ozdobte pažitkou.




  • Houbový kuba

    4–6 PORCÍ | PŘÍPRAVA: 15 MINUT | VAŘENÍ: 20 MINUT | PEČENÍ: 20 MINUT

    INGREDIENCE:

    400 g velkých krup, 70 g sušených hub, sůl, 100 g sádla na vymazání,2 velké cibule, kmín, 4–6 stroužků česneku, čerstvě mletý pepř, hrst majoránky.

    POSTUP:

    Den předem kroupy propláchněte a nechte je přes noc namočené. Totéž udělejte se sušenými houbami. Druhý den uvařte kroupy ve slané vodě doměkka, sceďte je a nechte okapat. Houby vymačkejte. Opečte na sádle cibuli dozlatova, přidejte kmín, houby a krátce poduste. Přidejte se solí utřený česnek, čerstvě namletý pepř a dochuťte solí a majoránkou. Promíchejte a rovnoměrně rozprostřete do sádlem vymazaného pekáčku. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut.

  • Mramorové pusinky

    30 KUSŮ | PŘÍPRAVA: 30 MINUT | PEČENÍ: 50 MINUT


    INGREDIENCE:

    3 bílky, špetka soli, hrnek krupicového cukru, 2 lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička jablečného octa, 100 g rozpuštěné čokolády.

    POSTUP:

    Předehřejte troubu na 130 °C a plech vyložte pečicím papírem. Bílky nalijte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte je do polotuha. Za stálého šlehání přidejte všechny cukry a ocet. Zvyšte otáčky a šlehejte, až bude sníh lesklý a cukr rozpuštěný. Polovinu vychladlé rozpuštěné čokolády čokolády nastříkejte na sníh, ale nevmíchávejte ji. Lžící odebírejte sníh a dávejte malé pusinky na plech. Až zpracujetepolovinu sněhu, postříkejte sníh zbývající čokoládou a tvořte další pusinky.Pečte 40–50 minut, až je budete moct snadno odlepit od pečicího papíru. Nechte vychladnout na mřížce.



  • Linecké slepované bílou čokoládou

    16 KUSŮ | PŘÍPRAVA: 25 MINUT + ODLEŽENÍ | PEČENÍ: 15 MINUT

    INGREDIENCE:

    280 g hladké mouky PENNY, 4 g kypřicího prášku do pečiva, 90 g moučkového cukru + na doslazení náplně, 140 g másla, 1 sáček vanilkového cukru, 2 žloutky

    100 g rozpuštěné bílé čokolády, 200 g mascarpone

    POSTUP:

    Promíchejte v misce mouku, prášek do pečiva a moučkový cukr, přidejte máslo a vanilkový cukr a začněte míchat. Jakmile budete mít směs připomínající písek, přidejte žloutky a směs zpracujte do křehkého těsta. Zabalte těsto do fólie a nechte ho asi hodinu v lednici odpočinout. Pak ho vyválejte do velké placky silné asi 1⁄2 centimetru. Z placky vykrajujte oblíbené tvary. Do poloviny vykrojených tvarů ještě vykrojte výřez. Tvary pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut.

    Zatím si připravte náplň. Rozpuštěnou čokoládu smíchejte s mascarpone, můžete přisladit moučkovým cukrem. Upečené linecké slepujte, až úplně vychladne.



Minulá čísla S PENNY u stolu

Pokud vám některé z našich minulých čísel časopisu S PENNY u stolu uteklo nebo se vám doma někam ztratilo, nezoufejte! Ta poslední si můžete stáhnout níže.

Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s tajenkou či sudoku, použijeme jen za tím účelem, abychom vás mohli kontaktovat, pokud vyhrajete. Účastí v soutěži vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.


Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s dopisem nebo e-mailem, použijeme, abychom vás mohli kontaktovat, pokud budete vybráni. Dopis nebo e-mail zároveň zveřejníme v časopise S PENNY u stolu s vaším jménem, příjmením a obcí pobytu, nebo jménem, prvním písmenem příjmení a obcí pobytu anebo jménem a obcí pobytu. Zasláním dopisu nebo e-mailu vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.