1. home
  2. Časopis s PENNY u stolu 2023.

V každém vydání pro vás máme připravené zajímavé čtení.

Časopis vychází několikrát ročně, abyste se mohli inspirovat na jaře, v létě, na podzim i v zimě. 

Chutné recepty od Dity Pecháčkové.
Zajímavé články a rozhovory.
Nevšední recepty.

Minulá vydání si po přihlášení do účtu Moje PENNY můžete níže stáhnout zdarma.

V zimním čísle časopisu S PENNY u stolu, které vychází 26. 10., najdete:


  • 10 jídel připravených do 30 minut.

 

  • Vánočka 4× jinak.  

 

  • Inspirativní recepty s kapustou.

 

  • Příprava domácí paštiky.

 

  • Recepty na teplé saláty.

 

  • Tradiční Vánoční recepty.

  • Jak si děti upekly město z perníčků.

  • Silvestrovské drinky. 

S PENNY kartou vás v prodejně vyjde jen na 9,90 Kč, bez ní na 29,90 Kč. Časopis S PENNY u stolu není jen sbírkou skvělých receptů, ale také pomáhá. Koupí časopisu přispějete 3 Kč na organizaci ŽIVOT 90. Pomáhejte společně s PENNY.


Prohlédněte si dobroty z našeho časopisu!

  • Hrachová polévka s uzeným masem a krutony

    4-6  PORCÍ | PŘÍPRAVA: 15 MINUT + NAMÁČENÍ HRACHU | OPÉKÁNÍ: 10 MINUT | VAŘENÍ: 45 MINUT

    INGREDIENCE:

    300 g žlutého půleného hrachu (KARLOVA KORUNA), 2 lžíce olivového oleje (SAN FABIO), 2 pórky, nakrájené na tenká půlkolečka, 1 cibule, nakrájená na tenká půlkolečka, 2 stroužky česneku, drcené, sůl a pepř, 1 lžička drceného kmínu GUSTITO, 1⁄2 lžičky mleté pálivé papriky, 1⁄2 lžičky mleté kurkumy GUSTITO, 1,5 litru vody, 500 g moravského uzeného (ŘEZNÍKŮV TALÍŘ), šťáva z 1 citronu

    NA KRUTONY A NA DOKONČENÍ:

    1 lžíce másla (BONI), 200 g chleba, nakrájeného na kostičky, 1⁄2 lžičky chilli vloček, extra panenský olivový olej na pokapání

    POSTUP:

    Propláchněte hrách a namočte aspoň na 4 hodiny do studené vody. Opečte v hrnci na oleji pórek a cibuli, až změknou. Pak vmíchejte česnek, pepř, kmín, pálivou papriku a kurkumu, nechte pár sekund rozvonět a zalijte 1,5 litru vody, vsypte slitý hrách, přidejte moravské uzené v celku, přiveďte k varu a přiklopte. Vařte zhruba 45 minut, aby hrách hodně změkl. Pak vylovte maso, natrhejte ho 2 vidličkami a vraťte do polévky. Polévku dolaďte solí, pepřem a citronovou šťávou. Zatímco se polévka vaří, rozehřejte na pánvi máslo, opečte na něm kostky chleba s 1⁄2 lžičky chilli vloček. Polévku rozdělte do misek. Posypte krutony a pokapejte olejem.

  • Kachna na jablkách a pomerančích

    4-6 PORCÍ | PŘÍPRAVA: 15 MINUT | PEČENÍ: 2,5-3 HODINY

    INGREDIENCE:

    1× 2kg kachna, sůl, 5 jablek, z toho 2 oloupaná, 5 pomerančů, omytých, 5 snítek čerstvého tymiánu 

    NA GLAZÉ:
    100 ml javorového sirupu, kus čerstvého zázvoru o velikosti palce, oloupaný, nastrouhaný, 2 lžičky sójové omáčky, šťáva z 1 pomeranče, 80 g másla

    POSTUP:

    Předehřejte troubu na 200 °C. Zbavte kachnu zbytků peří a vnitřností kolem páteře. Osolte ji zevnitř i na povrchu a dovnitř vložte 2 oloupaná jablka, která stáhnou případný kachní pach a provoní ji. Dva pomeranče oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a část vložte do kachny. Tři pomeranče i s kůrou nakrájejte na čtvrtky. Kachnu položte do pekáče a obložte ji oloupanými i neoloupanými pomeranči a podlijte trochou vody. Pekáč přikryjte alobalem nebo víkem a pečte 30 minut. Zatím si připravte glazé na polévání kachny během pečení. Dejte do rendlíku všechny suroviny a přiveďte k mírnému a krátkému varu. Po 30 minutách pečení ztlumte troubu na 180 °C a pečte kachnu za občasného podlévání vodou 2 hodiny. Občas ji vidličkou propíchněte kůži kolem nohou, aby vytekl tuk. Na poslední půlhodinu pečení, kdy kachna získává zlatovou barvu, sundejte alobal a začněte ji mašlovačkou potírat glazé, aby se kůže leskla a nasála chuť polevy. Kachnu podávejte s kaší z batátů nebo z brambor.

  • Pečené batáty s čočkou beluga

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 30 MINUT | VAŘENÍ: 30 MINUT | PEČENÍ: 55 MINUT

    INGREDIENCE:

    2–3 větší batáty, omyté, 200 g čočky beluga, propláchnuté, sůl, 6 lžic extra panenského olivového oleje, 2 lžíce octa, 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké nudličky, hrst opražených dýňových semínek 

    NA ZÁLIVKU:
    2 lžíce javorového sirupu, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička chilli vloček + k podávání 1-2 lžíce octa

    POSTUP:

    Předehřejte troubu na 220 °C. Batáty propíchejte nožem, položte je na plech a pečte 45–55 minut doměkka. Pak je nechte 10 minut chladnout. Mezitím uvařte čočku v osolené vodě doměkka, trvá to 20–30 minut. Sceďte, nechte chladnout 10 minut. Pak do čočky vmíchejte 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa a sůl. Nechte stranou. Nakrájené jarní cibulky zalijte studenou vodou a dejte stranou. Na zálivku prošlehejte v misce javorový sirup, sójovou omáčku, 1 lžičku chilli vloček, 1–2 lžíce octa a cca 4 lžíce vody. Odložte stranou. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte zbývající 2 lžíce olivového oleje. Batáty nakrájejte na 3–5cm kusy a opékejte je do zhnědnutí 5–7 minut. Odstavte a postupně zalévejte zálivkou – pozor, může to prskat. Zálivka by měla zhoustnout. Slijte a osušte jarní cibulky, dvě třetiny jich vmíchejte do čočky a naaranžujte ji na servírovací talíř. Batáty se zálivkou dejte na čočku. Posypte dýňovými semínky a zbývajícími jarními cibulkami, případně i trochou chilli vloček.

Instituce, které jste koupí časopisu v roce 2021, 2022 a 2023 podpořili:

Minulá čísla S PENNY u stolu

Pokud vám některé z našich minulých čísel časopisu S PENNY u stolu uteklo nebo se vám doma někam ztratilo, nezoufejte! Ta poslední si můžete stáhnout níže. 

Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s tajenkou či sudoku, použijeme jen za tím účelem, abychom vás mohli kontaktovat, pokud vyhrajete. Účastí v soutěži vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.


Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s dopisem nebo e-mailem, použijeme, abychom vás mohli kontaktovat, pokud budete vybráni. Dopis nebo e-mail zároveň zveřejníme v časopise S PENNY u stolu s vaším jménem, příjmením a obcí pobytu; nebo jménem, prvním písmenem příjmení a obcí pobytu; anebo jménem a obcí pobytu. Zasláním dopisu nebo e-mailu vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.