1. home
  2. Časopis s PENNY u stolu 2021.

V každém vydání pro vás máme připravené zajímavé čtení.

Časopis vychází několikrát ročně, abyste se mohli inspirovat na jaře, v létě, na podzim i v zimě. 

Chutné recepty od Martina Škody.
Zajímavé články a rozhovory.
Recepty od čtenářů a zaměstnanců.

Instituce, které jste koupí časopisu v roce 2021 a 2022 podpořili:

Minulá vydání si po přihlášení do účtu Moje PENNY můžete níže zdarma stáhnout.

V podzimním čísle časopisu S PENNY u stolu, které vychází 18. 8., jsme si pro vás připravili:


  • 10 jídel připravených do 30 minut.

 

  • Ovesnou kaši 4× jinak.  

 

  • Martin Škoda vám poradí, co připravit ze zbylého zelí.

 

  • Připravíme si výborné svačinky do skla.

 

  • Budeme připravovat recepty ze sklizně.

 

  • Buřty, párky a klobásy aneb dobroty z uzenin.

 

  • Těstoviny na každý den.

  • Recepty pro dospělé s pivem.

S PENNY kartou vás v prodejně vyjde jen na 9 Kč, bez ní na 29,90 Kč. Časopis S PENNY u stolu není jen sbírkou skvělých receptů, ale také pomáhá. Koupí časopisu přispějete 3 Kč na Českou federaci potravinových bank. Pomáhejte společně s PENNY.


Prohlédněte si dobroty z našeho časopisu!

  • Salát z červené řepy a cibule s hruškovou zálivkou

    1-2 PORCE | PŘÍPRAVA: 15 MINUT | PEČENÍ: 50 MINUT | VAŘENÍ: 10 MINUT


    INGREDIENCE:
    1 lžíce jablečného octa, 5 lžic olivového oleje, sůl a pepř, 1 červená řepa, 1 červená cibule

    NA HRUŠKOVOU ZÁLIVKU:

    1 lžíce másla, 1 hruška, oloupaná a nakrájená na kostičky, 2 lžíce medu, 1 lžíce jablečného octa, ½ lžičky skořice, 2 hřebíčky

    NA OZDOBU:

    2 lžíce nasekaných vlašských ořechů, rozdrobený kozí sýr, hrst nasekané petrželové natě, pár lístku rukoly

    POSTUP:

    Předehřejte troubu na 180 °C. Řepu a cibuli oloupanou a nakrájenou na tenké půlměsíčky dejte do zapékací misky, zalijte octem, 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete a promíchejte. Nechte péct 50 minut. Zatím si připravte hruškovo-medovou zálivku. Rozehřejte v rendlíku máslo, přidejte hrušku a zvolna opékejte. Pak doplňte medem, octem, skořicí, hřebíčky a vařte 10 minut.

    Na ozdobu opražte ořechy na suché pánvi. Pečenou řepu a cibuli promíchejte v misce se zálivkou, posypte petrželkou, sýrem, ořechy a rukolou.



  • Palačinky s karamelizovanou cibulí, šunkou a sýrem

    NA 12 PALAČINEK | PŘÍPRAVA: 10 MINUT | OPÉKÁNÍ: 10 MINUT

    INGREDIENCE:

    NA PALČINKY:
    200 g hladké mouky, 2 vejce KARLOVA KORUNA, 500 ml mléka BONI, špetka soli

    NA NÁPLŇ:
    40 g másla BONI, 4 cibule, sůl a pepř, hrst tymiánových lístku, 2 lžičky cukru, 2 lžíce balzamikového octa, 200 g baby špenátu, rostlinný olej, 100 g tvrdého sýru BONI, 200 g šunky REZNÍKUV TALÍR

    POSTUP:

    Nejdřív si připravte těsto na palačinky. Prošlehejte dohladka mouku, vejce a mléko.
    Poté si připravte náplň. Na pánvi rozehřejte máslo, snižte plamen, přidejte najemno nakrájenou cibuli, sůl a tymián, zakryjte poklicí a za občasného míchání duste dosklovita. Přidejte cukr, nechte zkaramelizovat, přilijte balzamikový ocet a nechte ho odpařit. Nakonec přidejte špenát a nechte ho minutku zavadnout. Osolte, opepřete a sundejte z plotýnky. 

    Rozpalte pánev, nechte rozehrát máslo a postupně opékejte palačinky (uchovejte je teplé), na polovinu každé dejte trochu cibulové směsi, posypte nastrouhaným sýrem a natrhanou šunkou šunkou a podávejte.

  • Karamelový krém

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | PEČENÍ: 35 MINUT | CHLAZENÍ: 2 HODINY


    INGREDIENCE:

    150 g + 75 g krupicového cukru, 80 ml vody, 180 ml mléka, 180 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, 4 žloutky, 1 sáček bio vanilkového cukru


    POSTUP:

    Předehřejte troubu na 150 °C. V kastrolu na středním plameni míchejte 150 g cukru s vodou, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a nechte 8–10 minut vařit, až směs bude tmavě zlatá. Nalijte do čtyř zapékacích mističek a nechte 5 minut odstát. Mléko se smetanou zahřejte těsně pod bod varu a odstavte. V míse prošlehejte vejce, žloutky, 75 g krupicového cukru a vanilkový cukr. Postupně přilévejte mléko se smetanou. Směs prolijte jemným cedníkem a rozlijte do odstavených formiček. Nalijte do pekáče horkou vodu a do vodní lázně postavte mističky. Pečte 35 minut. Mističky vyndejte, nechte vychladnout a dejte alespoň na 2 hodiny do lednice. Vyklopte na talířky a podávejte.

Minulá čísla S PENNY u stolu

Pokud vám některé z našich minulých čísel časopisu S PENNY u stolu uteklo, nebo se vám doma někam ztratilo, nezoufejte! Ta poslední si můžete stáhnout níže. 

Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s tajenkou či sudoku, použijeme jen za tím účelem, abychom vás mohli kontaktovat, pokud vyhrajete. Účastí v soutěži vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.


Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s dopisem nebo e-mailem, použijeme, abychom vás mohli kontaktovat, pokud budete vybráni. Dopis nebo e-mail zároveň zveřejníme v časopise S PENNY u stolu s vaším jménem, příjmením a obcí pobytu, nebo jménem, prvním písmenem příjmení a obcí pobytu anebo jménem a obcí pobytu. Zasláním dopisu nebo e-mailu vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.