1. home
  2. Časopis s PENNY u stolu 2021.

V každém vydání pro vás máme připravené zajímavé čtení.

Časopis vychází několikrát ročně, abyste se mohli inspirovat na jaře, v létě, na podzim i v zimě. 

Chutné recepty od Martina Škody.
Zajímavé články a rozhovory.
Recepty od našich čtenářů, ale i zaměstnanců.
Kupóny na vaše nákupy.

Instituce, které jste koupí časopisu v roce 2021 a 2022 podpořili:

  • Českou federaci potravinových bank


  • Českou obec sokolskou



  • Nadaci Krása pomoci

Starší čísla si po přihlášení do účtu Moje PENNY můžete níže zdarma stáhnout.

V jarním čísle časopisu S PENNY u stolu, které vyšlo 17. 3., jsme si pro Vás připravili:


  • 10 receptů připravených do 30 minut.

 

  • Výborné pesto 4× jinak.  

 

  • Martin Škoda vám poradí, co připravit ze zbylých potravin v lednici.

 

  • Recepty na báječně křehké vafle.

 

  • Jednoduchá ale chutná jídla z jednoho plechu. 

 

  • Velikonoce trochu jinak. 

 

  • Báječné kuře na několik způsobů.

  • Sladké recepty z čokolády. 

S PENNY kartou vás v prodejně vyjde na 9 Kč, bez ní na 29,90 Kč. Časopis S PENNY u stolu není jen sbírkou skvělých receptů, ale také pomáhá. Koupí časopisu přispějete 3 Kč na Nadaci Krása pomoci. Pomáhejte společně s PENNY.


Prohlédněte si dobroty z našeho časopisu!

  • Kuře s česnekem a bylinkami

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 10 MINUT | PEČENÍ: 1 HODINA A 20 MINUT


    INGREDIENCE:


    1 kuře, 3 lžíce olivového oleje, 50 g másla, 60 ml bílého vína, 1 citron, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, 1 palice česneku, 3 snítky čerstvého tymiánu, hrst čerstvé petrželky, klínky citronu k podávání


    POSTUP:

    Troubu předehřejte na 220°C. Kuře omyjte a osušte. Smíchejte olej, rozpuštěné máslo, víno a šťávu z ½ citronu a přelijte směsí kuře na povrchu a nalijte ji i dovnitř. Maso ještě osolte a opepřete. Do kůže vetřete drcené stroužky česneku. Do břišní dutiny dejte palici česneku, 2 snítky tymiánu, šťávu z druhé půlky citronu a kuře svažte. Dejte ho do pekáče prsíčky nahoru a pečte 1 hodinu a 20 minut, podle potřeby během pečení podlévejte. V závěru pečení posypte kuře nasekanou petrželkou a lístky ze zbylé snítky tymiánu. Nakonec dejte na 2–3 minuty pod gril, aby kůže krásně zezlátla. Vyndejte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout. Podávejte přelité vypečenou šťávou, posypané další petrželkou a doplněné klínky citronu



  • Čokoládový dort

    8 PORCÍ | PŘÍPRAVA: 30 MINUT | PEČENÍ: 1 HODINA A 10 MINUT

    INGREDIENCE:

    NA TĚSTO:
    370 ml vody, 190 g másla + na vymazání forem, 50 g kakaa, 450 g hladké mouky, 1½ lžičky jedlé sody, 450 g krupicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 180 ml podmáslí 

    NA KRÉM:
    100 g másla pokojové teploty, 320 g moučkového cukru, 500 g čerstvého smetanového sýru, např. Boník, 50 g kakaa

    POSTUP:

    Předehřejte troubu na 160°C. Vodu, nakrájené máslo a kakao dejte do rendlíku a na středním plameni míchejte, až se máslo rozpustí. Smíchejte v míse s prosátou mouku, jedlou sodu a oběma cukry, vlijte obsah rendlíku a promíchejte. Přidejte vejce a podmáslí. Těsto rozdělte do dvou dortových forem o průměru 20 cm, vymazaných máslem a vyložených pečicím papírem, a pečte 65–70 minut, nebo dokud se těsto přestane lepit na zapíchnutou špejli. Před vyklopením na mřížku nechte 10 minut chladnout. Ušlehejte ručně nebo elektrickým šlehačem máslo s prosátým cukrem do nadýchané pěny. Pak vešlehejte sýr a kakao. Vychladlé korpusy podélně rozřízněte, každý díl natřete krémem a naskládejte na sebe.

  • Vafle s oříšky a krémem

    4–6 PORCÍ | PŘÍPRAVA: 5 MINUT | PEČENÍ: 15 MINUT


    INGREDIENCE:

    2 vejce, 300 g hladké mouky, 400 ml mléka, 120 ml rostlinného oleje, 2 lžíce krupicového cukru, 4 lžičky kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, 140 g lískooříškového krému, 30 g hladké mouky, olej na potření vaflovače 

    K PODÁVÁNÍ: vanilková zmrzlina + čokoládová poleva hrst nakrájených jahod


    POSTUP:

    Vyšlehejte bílky do pěny, vmíchejte žloutky a dejte stranou. Zbylé suroviny promíchejte ve velké míse. Nakonec vmíchejte nachystaná vejce. Do těsta na vafle přidejte lískooříškovým krém a mouku navíc. Plotýnky vaflovače potřete malým množstvím oleje a upečte jednotlivé vafle dozlatova. Upečené vafle ozdobte zmrzlinou, čokoládovou polevou a jahodami.

Minulá čísla S PENNY u stolu

Pokud vám některé z našich minulých čísel časopisu S PENNY u stolu uteklo, nebo se vám doma někam ztratilo, nezoufejte! Ta poslední si můžete stáhnout níže. 

Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s tajenkou či sudoku, použijeme jen za tím účelem, abychom vás mohli kontaktovat, pokud vyhrajete. Účastí v soutěži vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.


Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s dopisem nebo e-mailem, použijeme, abychom vás mohli kontaktovat, pokud budete vybráni. Dopis nebo e-mail zároveň zveřejníme v časopise S PENNY u stolu s vaším jménem, příjmením a obcí pobytu, nebo jménem, prvním písmenem příjmení a obcí pobytu anebo jménem a obcí pobytu. Zasláním dopisu nebo e-mailu vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.