1. home
  2. Časopis s PENNY u stolu 2024.

V každém vydání pro vás máme připravené zajímavé čtení.

Časopis vychází několikrát ročně, abyste se mohli inspirovat na jaře, v létě, na podzim i v zimě. 

Chutné recepty od Dity Pecháčkové
Nevšední recepty
Góóól, jdeme ke grilu!

Minulá vydání si po přihlášení do účtu Moje PENNY můžete níže stáhnout zdarma.

V letním čísle časopisu S PENNY u stolu, které vychází 2. 5., najdete:


  • Rychlé džemy

 

  • 4x jinak zeleninové placičky

 

  • Nejlepší drobenkové koláče

 

  • 10 jídel za 30 minut

 

  • Lesní dobroty

  • Pochoutky z grilu

  • Mozzarella 5x jinak


  • Melounové zmrzlinky pro vaše mazlíčky

S PENNY kartou vás v prodejně vyjde jen na 9,90 Kč, bez ní na 29,90 Kč. Časopis S PENNY u stolu není jen sbírkou skvělých receptů, ale také pomáhá. Koupí časopisu přispějete 3 Kč na nadaci Život 90. Pomáhejte společně s PENNY.


Prohlédněte si dobroty z našeho časopisu!

  • Koprová omáčka

    4 PORCE | VAŘENÍ: 30 MINUT

    INGREDIENCE:

    50 g másla BONI , 60 g hladké mouky KARLOVA KORUNA, 1 litr hovězího nebo zeleninového vývaru, sůl a pepř, 200 ml smetany ke šlehání BONI, hrst nasekaného čerstvého kopru , 1 lžíce octa KARLOVA KORUNA, 2 lžičky krupicového cukru KARLOVA KORUNA

    K PODÁVÁNÍ:

    brambory OD FARMÁŘŮ, vařená vejce KARLOVA KORUNA, čerstvý kopr

    POSTUP:

    Rozpusťte ve větším hrnci máslo a zasypte ho moukou. Za stálého míchání usmažte světlou jíšku. Přilévejte do ní postupně 100 ml vývaru a vymíchejte hladkou kaši. Takto přilévejte další vývar, až ho všechen spotřebujete. Osolte, opepřete a na mírném ohni vařte omáčku 20 minut. Pak přilijte smetanu a pár minut omáčku vařte. Odstavte hrnec z plotny a do omáčky přidejte hrst čerstvého kopru a omáčku už nevarte. Dochuťte ji octem a cukrem. Omáčku podávejte s vařeným bramborem a vejcem natvrdo, posypanou nasekaným čerstvým koprem.

  • Zeleninové placičky se sýrem

    12 PLACIČEK | PŘÍPRAVA: 15 MINUT | OPÉKÁNÍ: 20 MINUT

    INGREDIENCE:

    300 g cukety, nastrouhané, 200 g mrkve, nastrouhané, 75 g balkánského sýru, rozdrobeného, 25 g sýru Grana Padano, nastrouhaného najemno, 1 lžíce tekutého medu, 2 vejce, 70 g hladké špaldové mouky, sůl, pepř a barevný pepř, 2 lžíce olivového oleje, bílý jogurt nebo hummus a bylinky k podávání

    POSTUP:

    Dejte nastrouhanou cuketu do cedníku a nechte ji důkladně vykapat, aby těsto dobře drželo pohromadě. Cuketu pak promíchejte s mrkví, balkánským sýrem, nastrouhaným sýrem Grana Padano a medem. Navrch rozklepněte vejce a vsypte mouku, sůl a pepř. Vše promíchejte do řidšího testa. Rozehřejte v pánvi 2 lžičky oleje a postupně naběračkou dávkujte těsto, které zploštěte na velikost malé dlaně. Placičky opékejte 3–4 minuty z každé strany do zlatohněda, podle potřeby přilévejte olej. Ještě teplé je podávejte naskládané na sebe, doplněné jogurtem či hummusem a nasekanými bylinkami, ozdobené barevným pepřem.

  • Jahodový koláč s drobenkou

    1 PLECH | PŘÍPRAVA: 15 MINUT + KYNUTÍ | PEČENÍ: 20 MINUT

    INGREDIENCE:


    NA TĚSTO: 500 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, vlažného , 80 g krupicového cukru, 25 g čerstvého droždí, 2 žloutky, 80 g másla + na vymazání, kůra z 1 biocitronu, nastrouhaná najemno, 1 lžička soli, 1 vejce na potření


    NA NÁPLŇ: 250 g tučného tvarohu ve fólii , 1 vejce , 50 g krupicového cukru , 500 g jahod, rozpůlených


    NA DROBENKU: 50 g másla, 70 g hrubé mouky , 50 g krupicového cukru , mandlové plátky na posypání


    POSTUP:

    Prosejte polohrubou mouku do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přidejte polovinu cukru a rozdrobte droždí. Nechte vzejít kvásek. Pak přidejte žloutky, máslo, zbývající cukr, citronovou kůru, sůl a postupně i zbývající vlažné mléko. Zpracuje do hladkého těsta a nechte ho na teplém místě vykynout. Předehřejte troubu na 170 °C. Plech vymažte máslem a těsto vymačkejte po celé ploše, okraje nechte vyšší. Vymíchejte tvaroh, vejce a cukr dohladka a rozetřete ho na těsto. Poklaďte ho jahodami. Na drobenku poprašte máslo hrubou moukou a posypte cukrem a rukama rychle zpracujte. Drobenkou pak posypte jahody a na ni na sypte mandlové plátky. Okraje koláče potřete prošlehaným vejcem a pečte 20 minut dozlatova.

Instituce, které jste koupí časopisu v roce 2024 podpořili:

Minulá čísla S PENNY u stolu

Pokud vám některé z našich minulých čísel časopisu S PENNY u stolu uteklo nebo se vám doma někam ztratilo, nezoufejte! Ta poslední si můžete stáhnout níže. 

Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s tajenkou či sudoku, použijeme jen za tím účelem, abychom vás mohli kontaktovat, pokud vyhrajete. Účastí v soutěži vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.


Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s dopisem nebo e-mailem, použijeme, abychom vás mohli kontaktovat, pokud budete vybráni. Dopis nebo e-mail zároveň zveřejníme v časopise S PENNY u stolu s vaším jménem, příjmením a obcí pobytu; nebo jménem, prvním písmenem příjmení a obcí pobytu; anebo jménem a obcí pobytu. Zasláním dopisu nebo e-mailu vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.