• home
  • Letní číslo nového časopisu s PENNY u stolu 2021.

Ochutnejte české léto s novým číslem S PENNY u stolu.

Léto nám nabízí velký výběr čerstvých plodů a láká nás k jejich konzumaci. Všude voní bylinky, zelenina a ovoce hraje všemi barvami. Letní teploty nás lákají ven a na zdravém vzduchu také nejlépe chutná. Přesně na to všechno jsme mysleli v novém čísle letního časopisu S PENNY u stolu, kde najdete spoustu svěžích letních receptů. Užívejte si je každý den.



Svěží letní inspirace s novým číslem S PENNY u stolu


  • Teplé letní večery je škoda trávit zdlouhavým vařením v kuchyni. Proto pro Vás máme tipy na originální recepty, se kterými v létě snadno a rychle oslníte všechny strávníky.


  • V receptech Martina Škody tentokrát zužitkujete mléčné výrobky, které zbyly v lednici. 


  • K létu patří i báječná chuť koláčů a buchet, jejichž složení se liší podle toho, co nám právě dozrává na zahradě. Přeneste se do dětství s dobrotami od Dity P.


  • Prázdniny a pěkné počasí lákají k výletům a piknikům v přírodě. Máme pro Vás tipy na recepty, které zvládnete připravit v přírodě.



Časopis plný inspirace na Vás čeká na kterékoli z našich prodejen PENNY. S PENNY kartou Vás časopis v prodejně vyjde na 5 Kč, bez ní na 24,90 Kč. Časopis S PENNY u stolu není jen sbírkou skvělých receptů, ale také pomáhá. Z každého prodaného čísla posíláme 3 Kč Nadaci Krása pomoci, která poté vybrané peníze využívá na pomoc osamělým seniorům. Pomáhejte společně s PENNY.

Prohlédněte si letní ochutnávku z našeho časopisu!

  • Pečená kuřecí stehna s paprikami

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 10 MINUT | PEČENÍ: 35 MINUT


    INGREDIENCE:


    olivový olej SAN FABIO, 8 kuřecích paliček, polovina červené, zelené a oranžové čerstvé papriky nakrájené na proužky, citron MY BIO nakrájený na čtvrtky, 1 bobkový list PENNY, 200 ml slepičího bujonu PENNY, sůl a pepř, hrst petrželky OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ


    POSTUP:


    Troubu předehřejte na 200 °C. Rozpalte v pánvi vhodné do trouby trochu olivového oleje a opečte na něm zlehka ze všech stran kuřecí paličky. Přidejte papriky, citron a bobkový list. Vlijte bujon, osolte a opepřete. Pečte 30–35 minut, omáčka by měla zhoustnout. Před podáváním odstraňte citron a bobkový list a posypte petrželkou.


  • Letní žemlovka

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 10 MINUT + ODLEŽENÍ | PEČENÍ: 30 MINUT 


    INGREDIENCE:


    4 rozpůlené loupáky, 80 g másla, 150 g směsi lesního ovoce, 3 vejce KARLOVA KORUNA, 400 ml mléka BONI, 150 g tučné zakysané smetany BONI + k podávání, 40 g krupicového cukru, moučkový cukr na poprášení 


    POSTUP:


    Namažte pečivo z obou stran tenkou vrstvou másla. Máslem vymažte i zapékací nádobu o objemu 1,5 litru. Rozložte do ní pečivo a posypte lesním ovocem. Vejce prošlehejte s mlékem, zakysanou smetanou a cukrem. Nechte chvíli odstát, aby se cukr rozpustil, promíchejte a směs přelijte přes síto na pečivo. Zakryjte alobalem a nechte odpočinout 30 minut, aby se směs vsákla do pečiva. Troubu předehřejte na 180 °C. Sundejte alobal a pečte 25–30 minut, až okraje pečiva zezlátnou. Nechte trochu vychladnout, pocukrujte, můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.


  • Sýrová pomazánka

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | VAŘENÍ: 8 MINUT 


    INGREDIENCE:


    2–3 lžíce majonézy, lžíce plnotučné hořčice, 200 g pomazánkového másla (nebo čerstvý smetanový sýr, tvaroh…), jarní cibulka nakrájená najemno, polovina jablka nakrájená na malé kousky, 150 g měkkého sýru (např. hermelín, brie, blaťácké zlato) nastrouhaných nebo nakrájených + na ozdobu, 2 vejce uvařená natvrdo a nakrájená na kousky, sůl a pepř, lžíce citronové šťávy, 4 krajíce chleba nebo rozpůlené housky, rukola, pažitka, nakrájené ředkvičky na ozdobu 


    POSTUP:


    V misce promíchejte majonézu, hořčici a pomazánkové máslo. Přidejte jarní cibulku, kousky jablka, nastrouhaný nebo nakrájený měkký sýr a vejce. Osolte a opepřete. Dochuťte šťávou z citronu. Pomazánku namažte na chleby nebo na rozpůlené housky a ozdobte dalším sýrem, rukolou, pažitkou a ředkvičkami. 

  • Borůvkové lívance se zakysanou smetanou

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 15 MINUT | OPÉKÁNÍ: 20 MINUT


    INGREDIENCE:


    260 g hladké mouky, 40 g krupicového cukru, 4 lžičky kypřicího prášku do pečiva, ¼ lžičky jedlé sody, špetka soli, 400 ml mléka, 60 g másla rozpuštěného a vychladlého + navíc na smažení a přelití, 2 lžičky vanilkového cukru, vejce, 350 g čerstvých borůvek, zakysaná smetana, moučkový cukr


    POSTUP:


    Promíchejte v míse mouku s cukrem, práškem do pečiva, jedlou sodou a solí. Přidejte mléko, máslo, vanilkový cukr a vejce. Rozšlehejte metlou do hustého těsta a nechte ho chvilku odpočinout. Vmíchejte opatrně a až nakonec do základního těsta většinu borůvek – pár si nechte na ozdobu. Rozehřejte pánev na střední teplotu a rozpusťte v ní oříšek másla. Naběračkou vlijte přiměřené množství těsta. Lívance pomalu opékejte dozlatova, a až začnou na těstu vyskakovat bublinky (trvá to asi minutu), lívance obraťte a pokračujte v opékání ještě minutu. Ozdobte kopečkem zakysané smetany a pocukrujte.

  • Čevapčiči s ajvarem

    6 PORCÍ | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | GRILOVÁNÍ: 12 MINUT | OPÉKÁNÍ: 8 MINUT


    INGREDIENCE:


    NA ČEVAPČIČI:

    750 g mletého hovězího masa, 400 g mletého vepřového masa, 4 stroužky česneku oloupané a podrcené, 2 lžičky jedlé sody, žička mleté sladké papriky, sůl a pepř, velké vejce, 150 ml perlivé vody 

    NA PLACKY: 

    220g hladké mouky, voda podle potřeby, 1 lžíce olivového oleje, sůl 

    K PODÁVÁNÍ: 

    1 sklenička ajvaru, zakysaná smetana k podávání, čerstvá petrželka nasekaná, 1 malá cibule nakrájená na plátky 


    POSTUP:


    Maso promíchejte s česnekem, jedlou sodou, mletou paprikou, osolte a opepřete. Zapracujte vejce a perlivou vodu. Ze směsi utvořte 10–12 podlouhlých válečků a nechte je chvíli odpočinout. Pak je grilujte 10–12 minut ze všech stran dohněda. Připravte těsto na placky. Z mouky, vody, olivového oleje a soli vypracujte vláčné těsto, vytvarujte z něj placky a opékejte je na suché rozpálené pánvi přibližně 8 minut. Průběžně obracejte. Na ještě teplou placku dejte trochu ajvaru, rozdělte čevapčiči, ozdobte zakysanou smetanou a petrželkou s cibulí.

  • Pečená kuřecí stehna s paprikami

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 10 MINUT | PEČENÍ: 35 MINUT


    INGREDIENCE:


    olivový olej SAN FABIO, 8 kuřecích paliček, polovina červené, zelené a oranžové čerstvé papriky nakrájené na proužky, citron MY BIO nakrájený na čtvrtky, 1 bobkový list PENNY, 200 ml slepičího bujonu PENNY, sůl a pepř, hrst petrželky OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ


    POSTUP:


    Troubu předehřejte na 200 °C. Rozpalte v pánvi vhodné do trouby trochu olivového oleje a opečte na něm zlehka ze všech stran kuřecí paličky. Přidejte papriky, citron a bobkový list. Vlijte bujon, osolte a opepřete. Pečte 30–35 minut, omáčka by měla zhoustnout. Před podáváním odstraňte citron a bobkový list a posypte petrželkou.


  • Letní žemlovka

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 10 MINUT + ODLEŽENÍ | PEČENÍ: 30 MINUT 


    INGREDIENCE:


    4 rozpůlené loupáky, 80 g másla, 150 g směsi lesního ovoce, 3 vejce KARLOVA KORUNA, 400 ml mléka BONI, 150 g tučné zakysané smetany BONI + k podávání, 40 g krupicového cukru, moučkový cukr na poprášení 


    POSTUP:


    Namažte pečivo z obou stran tenkou vrstvou másla. Máslem vymažte i zapékací nádobu o objemu 1,5 litru. Rozložte do ní pečivo a posypte lesním ovocem. Vejce prošlehejte s mlékem, zakysanou smetanou a cukrem. Nechte chvíli odstát, aby se cukr rozpustil, promíchejte a směs přelijte přes síto na pečivo. Zakryjte alobalem a nechte odpočinout 30 minut, aby se směs vsákla do pečiva. Troubu předehřejte na 180 °C. Sundejte alobal a pečte 25–30 minut, až okraje pečiva zezlátnou. Nechte trochu vychladnout, pocukrujte, můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.


  • Sýrová pomazánka

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | VAŘENÍ: 8 MINUT 


    INGREDIENCE:


    2–3 lžíce majonézy, lžíce plnotučné hořčice, 200 g pomazánkového másla (nebo čerstvý smetanový sýr, tvaroh…), jarní cibulka nakrájená najemno, polovina jablka nakrájená na malé kousky, 150 g měkkého sýru (např. hermelín, brie, blaťácké zlato) nastrouhaných nebo nakrájených + na ozdobu, 2 vejce uvařená natvrdo a nakrájená na kousky, sůl a pepř, lžíce citronové šťávy, 4 krajíce chleba nebo rozpůlené housky, rukola, pažitka, nakrájené ředkvičky na ozdobu 


    POSTUP:


    V misce promíchejte majonézu, hořčici a pomazánkové máslo. Přidejte jarní cibulku, kousky jablka, nastrouhaný nebo nakrájený měkký sýr a vejce. Osolte a opepřete. Dochuťte šťávou z citronu. Pomazánku namažte na chleby nebo na rozpůlené housky a ozdobte dalším sýrem, rukolou, pažitkou a ředkvičkami. 

  • Borůvkové lívance se zakysanou smetanou

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 15 MINUT | OPÉKÁNÍ: 20 MINUT


    INGREDIENCE:


    260 g hladké mouky, 40 g krupicového cukru, 4 lžičky kypřicího prášku do pečiva, ¼ lžičky jedlé sody, špetka soli, 400 ml mléka, 60 g másla rozpuštěného a vychladlého + navíc na smažení a přelití, 2 lžičky vanilkového cukru, vejce, 350 g čerstvých borůvek, zakysaná smetana, moučkový cukr


    POSTUP:


    Promíchejte v míse mouku s cukrem, práškem do pečiva, jedlou sodou a solí. Přidejte mléko, máslo, vanilkový cukr a vejce. Rozšlehejte metlou do hustého těsta a nechte ho chvilku odpočinout. Vmíchejte opatrně a až nakonec do základního těsta většinu borůvek – pár si nechte na ozdobu. Rozehřejte pánev na střední teplotu a rozpusťte v ní oříšek másla. Naběračkou vlijte přiměřené množství těsta. Lívance pomalu opékejte dozlatova, a až začnou na těstu vyskakovat bublinky (trvá to asi minutu), lívance obraťte a pokračujte v opékání ještě minutu. Ozdobte kopečkem zakysané smetany a pocukrujte.

  • Čevapčiči s ajvarem

    6 PORCÍ | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | GRILOVÁNÍ: 12 MINUT | OPÉKÁNÍ: 8 MINUT


    INGREDIENCE:


    NA ČEVAPČIČI:

    750 g mletého hovězího masa, 400 g mletého vepřového masa, 4 stroužky česneku oloupané a podrcené, 2 lžičky jedlé sody, žička mleté sladké papriky, sůl a pepř, velké vejce, 150 ml perlivé vody 

    NA PLACKY: 

    220g hladké mouky, voda podle potřeby, 1 lžíce olivového oleje, sůl 

    K PODÁVÁNÍ: 

    1 sklenička ajvaru, zakysaná smetana k podávání, čerstvá petrželka nasekaná, 1 malá cibule nakrájená na plátky 


    POSTUP:


    Maso promíchejte s česnekem, jedlou sodou, mletou paprikou, osolte a opepřete. Zapracujte vejce a perlivou vodu. Ze směsi utvořte 10–12 podlouhlých válečků a nechte je chvíli odpočinout. Pak je grilujte 10–12 minut ze všech stran dohněda. Připravte těsto na placky. Z mouky, vody, olivového oleje a soli vypracujte vláčné těsto, vytvarujte z něj placky a opékejte je na suché rozpálené pánvi přibližně 8 minut. Průběžně obracejte. Na ještě teplou placku dejte trochu ajvaru, rozdělte čevapčiči, ozdobte zakysanou smetanou a petrželkou s cibulí.

Minulá čísla S PENNY u stolu

Pokud vám některé z našich minulých čísel časopisu S PENNY u stolu uteklo nebo se vám doma někam ztratilo, nezoufejte! Ta poslední si můžete stáhnout níže.

Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s tajenkou či sudoku, použijeme jen za tím účelem, abychom vás mohli kontaktovat, pokud vyhrajete. Tím, že se soutěže zúčastníte, vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.


Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s dopisem nebo e-mailem, použijeme, abychom vás mohli kontaktovat, pokud budete vybráni. Dopis nebo e-mail zároveň zveřejníme v časopise S PENNY u stolu s vaším jménem, příjmením a obcí pobytu nebo jménem, prvním písmenem příjmení a obcí pobytu nebo jménem a obcí pobytu. Tím, že nám napíšete, vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.