NAKUPUJTE HEZKY ČESKY
NAKUPUJTE HEZKY ČESKY
  • home
  • Jarní číslo nového časopisu s PENNY u stolu 2021.

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu S PENNY u stolu

Máme pro Vás jednoduchý tip, jak přelstít jarní únavu. Už naši prarodiče věděli, že na jarní únavu nejlépe funguje světlo a jídlo. V novém čísle proto najdete čerstvé, barvité recepty, které krásně souzní s jarem. Není nic povzbudivějšího, než začít čerpat energii z čerstvých svěžích jarních surovin.



Nové vydání časopisu S PENNY u stolu přináší pořádnou dávku jarní inspirace.


  • Najdete zde nejen tradiční velikonoční recepty, ale i tipy, jak připravit velikonoční nadílku pro Vaše čtyřnohé členy rodiny.


  • Díky receptům Martina Škody nepřijde ani jedno vajíčko z Velikonoc nazmar. 


  • Pro ty, co zase rádi mlsají, máme připravené recepty na chutný americký zákusek brownies, který lze podávat v mnoha variantách. 


  • Pokud chcete začít jíst zdravěji, nastává ideální čas. Naše prodejny jsou plné čerstvé zeleniny, tak si ji přineste domů a přivítejte jaro s barevnými recepty plnými vitamínů.



Časopis plný inspirace na Vás čeká na kterékoli z našich prodejen PENNY. S PENNY kartou Vás časopis v prodejně vyjde na 5 Kč, bez ní na 24,90 Kč. Časopis S PENNY u stolu není jen sbírkou skvělých receptů, ale také pomáhá. Z každého prodaného čísla posíláme 3 Kč Nadaci Krása pomoci, která poté vybrané peníze využívá na pomoc osamělým seniorům. Pomáhejte společně s PENNY.

Prohlédněte si jarní ochutnávku z našeho časopisu!

  • Špenátové palačinky

    6 PORCÍ | PŘÍPRAVA: 15 MINUT | OPÉKÁNÍ: 25 MINUT 


    INGREDIENCE:

    1 zralé avokádo oloupané a nakrájené na plátky, 350 g koktejlových rozpůlených rajčátek různých barev, 3 jarní cibulky nakrájené najemno, 100 g baby špenátu, hrst čerstvé nasekané petrželky, 1 limeta,  olivový olej, sůl, pepř, 1 vejce, 120 g hladké mouky, špetka kypřicího prášku do pečiva, 200 ml mléka, rostlinný olej, 300 g sýru cottage, chilli omáčka k podávání


    POSTUP:

    Avokádo, rajčátka, cibulky a 1⁄4 špenátu (zbytek přijde do těsta) dejte spolu s petrželkou do mísy. Zastříkněte šťávou z limety, přidejte 1 lžíci olivového oleje, osolte, opepřete a promíchejte. V robotu zpracujte z vejce, mouky, kypřicího prášku, mléka a zbylého špenátu hladké těsto, osolte ho a opepřete. Na pánvi rozpalte trochu oleje a opečte na něm tenké palačinky. Rozdělte na ně sýr cottage, avokádový salát a zastříkněte chilli omáčkou. 

  • Vejce ve sladkokyselém nálevu s červenou řepou a cibulí

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 10 MINUT | VAŘENÍ: 5 MINUT | MARINOVÁNÍ: NEJMÉNĚ 4 HODINY 


    INGREDIENCE:

    6–10 vajec, vařených natvrdo 


    NA NÁLEV: 

    400 ml vody, 200 ml octa, 4 lžíce krupicového cukru, 2 lžíce soli, 1 lžička kuliček černého pepře, 3 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, snítka čerstvého kopru, 2 červené řepy oloupané nakrájené na kousky, 1 červená cibule oloupaná a nakrájená na tenké plátky


    POSTUP:

    Do hrnce dejte vodu, ocet, cukr, sůl, všechno koření, přidejte řepu, cibuli a vše krátce povařte. Nálev nechte trochu vychladnout. Oloupaná vejce vložte do přiměřeně velké nádoby s uzávěrem a zalijte je nálevem. Nádobu zavřete a vejce v ní nechte marinovat aspoň 4 hodiny v lednici, radši ale několik dnů. Pak vejce vyndejte, podélně rozpůlená rozdělte na talíře, kam přidejte z ma- rinády i červenou řepu a cibuli. Mírně osolte a opepřete. Podávejte s majonézou či dipem, koprem a pečivem. 

  • Jarní polévka

    4 PORCE | PŘÍPRAVA: 10 MINUT | PEČENÍ: 20 MINUT | VAŘENÍ: 5 MINUT


    INGREDIENCE:

    6 malých brambůrek OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ rozpůlených, sůl a pepř, 1 lžíce olivového oleje SAN FABIO, 1 litr drůbežího bujonu PENNY, 250 ml vody, 250 g čerstvých těstovin tagliatelle SAN FABIO, 6 ředkviček nakrájených na tenká kolečka, 200 g mraženého hrášku PENNY, 50 g čerstvých špenátových lístků, hrst kopru nasekaného.


    POSTUP:

    Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dejte do pekáčku, osolte, opepřete, zakápněte olejem. Pečte 18–20 minut dozlatova a do změknutí, pak dejte stranou. V hrnci přiveďte k varu drůbeží bujon a vodu. Vhoďte těstoviny a vařte je zhruba 4 minuty. Přidejte brambory, ředkvičky a hrášek. Sundejte z ohně. Ozdobte špenátem a koprem a podávejte. 

  • Jarní sluníčka

    20 SLUNÍČEK | PŘÍPRAVA: 15 MINUT | SMAŽENÍ: 20 MINUT


    INGREDIENCE:

    270 g hladké mouky, 1 sáček kypřicího prášku do pečiva, 5 žloutků, 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce rumu, špetka soli, 2 lžíce krupicového cukru, nastrouhaná kůra z 1 citronu, olej na smažení, moučkový cukr na posypání 


    POSTUP:

    Prosejte mouku s práškem do pečiva na pracovní plochu a uprostřed udělejte důlek. Nalijte do něj žloutky, přidejte smetanu, rum, sůl, cukr a citronovou kůru. Vypracujte hladké těsto, rozdělte ho na 4 díly a přikryjte utěrkou nebo potravinářskou fólií. Každý díl těsta vyválejte na tenký plát. Z něho pak sklenicí s ostrým okrajem vykrajujte kolečka o průměru 10 centimetrů a po obvodu je ostrým nožem či rádýlkem ozdobně nařízněte do „paprsků“. V pánvi nebo v kastrolu rozpalte 3–4cm vrstvu oleje a postupně v něm smažte sluníčka z obou stran. Okapaná a vychladlá poprašte moučkovým cukrem. 

Minulá čísla S PENNY u stolu

Pokud vám některé z našich minulých čísel časopisu S PENNY u stolu uteklo nebo se vám doma někam ztratilo, nezoufejte! Ta poslední si můžete stáhnout níže.

Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s tajenkou či sudoku, použijeme jen za tím účelem, abychom vás mohli kontaktovat, pokud vyhrajete. Tím, že se soutěže zúčastníte, vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.


Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s dopisem nebo e-mailem, použijeme, abychom vás mohli kontaktovat, pokud budete vybráni. Dopis nebo e-mail zároveň zveřejníme v časopise S PENNY u stolu s vaším jménem, příjmením a obcí pobytu nebo jménem, prvním písmenem příjmení a obcí pobytu nebo jménem a obcí pobytu. Tím, že nám napíšete, vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.