Pro média

GRILUJTE A ŠPEKÁČKUJTE S PENNY

Praha, 19. květen 2022



S jarním počasím začala sezóna grilování. Proto PENNY opět přichází s nabídkou své privátní značky Na Gril!, v níž mimo jiné nabízí marinovanou krkovici, kuřecí křídla či prsní řízky, řadu klobás nebo nově také Zámecké párečky s restovanou cibulkou. A pro milovníky špekáčků pak nabízí výherce prestižního spotřebitelského testu deníku BLESK – špekáčky Řezníkův talíř.


PENNY v rámci privátní řady Na Gril! nabízí letos celkem 17 produktů. Stále oblíbenější jsou Bavorské klobásky nebo Marinovaná krkovice, ale v nabídce nemůže chybět ani klasické maso, jako například rumpsteak steak či entrecote steak. A co by to bylo za grilování bez hovězího burgeru, grilovacích tyčinek nebo párečků s nivou. Novinkou pro letošní grilovací sezónu pak jsou Zámecké párečky s restovanou cibulkou. „Naše privátní značky, a produkty Na Gril! jsou toho důkazem, připravujeme ve spolupráci s našimi dodavateli s důrazem na suroviny od českých dodavatelů a vynikající kvalitu. U masných produktů používáme při jejich přípravě a výrobě to nejkvalitnější maso a potvrzením je i to, že naše špekáčky další naší privátní značky Řezníkův talíř vyhrály poslední nezávislý test deníku Blesk a získaly nejen Zlatou pečeť za celkové vítězství, ale i Stříbrnou pečeť za nejlepší chuť,“ říká Petr Baudyš, vedoucí oddělení kvality PENNY.


Na jedné straně je kvalita samotných produktů, na straně druhé jejich kvalitní příprava. Právě při grilování je potřeba dodržet určitá pravidla, aby byl pokrm nejen dobrý, ale i zdravý, a to proto, že z pohledu dodržení hygieny je grilování jednou z nejméně bezpečných příprav pokrmů. „Z kulinářského hlediska je grilování jednou ze zdravějších úprav pokrmů. V pokrmu totiž nezůstává tuk, který se vypeče. Ale musíme si dát pozor při přípravě! Jednak při manipulaci se syrovým masem nebo rybami dodržovat určitá pravidla, aby nedošlo ke kontaminaci již hotových pokrmů. Pak je potřeba pohlídat, aby tepelná úprava masa byla dostatečná, a v neposlední řadě, aby se onen vypečený tuk nedostal do kontaktu s dřevěným uhlím nebo přímým plamenem, a nevznikaly karcinogenní polycyklické aromatické uhlovodíky(PAH). Výhodu mají grily, kde vypékaný tuk odkapává do sběrné nádoby s vodou. Pokud používáme klasický gril na dřevěné uhlí, měli bychom si pomoci miskou na spodní rošt, v níž se bude odkapávající tuk zadržovat,“ varuje nutriční specialistka PENNY Hana Střítecká.


Pro milovníky opékání špekáčků pak PENNY nabízí nejen špekáčky z řady NA GRIL!, ale i špekáčky Řezníkův talíř. Právě ty vyhrály aktuální spotřebitelský test deníku BLESK a získaly nejen zlatou pečeť za celkové vítězství, ale i pečeť stříbrnou, a to za nejlepší chuť. TAK DOBROU CHUŤ!


RECEPTY A RADY NA GRILOVÁNÍ MARTINA ŠKODY:

https://www.penny.cz/PENNY-koutek/Konecplytvani/zpracujte-maximum/jak-na-gril