Pro média
PROSTĚ CHUTNÁME HEZKY ČESKY!
Praha, 3. listopad 2021
Privátní značky BONI, Řezníkův talíř a Crip Crop se mohou pochlubit oceněním Chuťovka roku 2021. Tímto oceněním se může letos pochlubit celkem 20 výrobků PENNY. Titul udělují za podpory Ministerstva zdravotnictví a Senátu ČR a ve spolupráci s VŠCHT porotci na základě chuti, vzhledu a konzistence výrobků.
Jednoznačným vítězem v kategorii mléčných chlazených produktů je značka BONI, která získala hned 11 ocenění, a to například jogurtová smoothie, ochucené smetanové jogurty nebo dezerty se šlehačkou. „Každoročně se potvrzuje, že naše privátní značky patří k tomu nejlepšímu, co může zákazník na trhu koupit. Při přípravě produktů našich privátních značek, které jsou naší výkladní skříní, klademe zvýšený důraz na jejich kvalitu, chuť i zdraví. Při jejich vývoji nám pomáhají i naši zaměstnanci, kteří se podílejí hodnocením kvality a chuti konkrétních produktů. Ocenění je pro nás o to významnější, že se jedná o české produkty z českých surovin,“ říká Petr Baudyš, vedoucí oddělení kvality PENNY, a Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu PENNY dodává: „Ocenění pro značku BONI a naše jogurtové výrobky nás velmi těší, protože se jedná o jedny z nejlepších jogurtů na trhu a toto ocenění je toho potvrzením.“
V loňském roce bodovala se svými novinkami zejména privátní značka Karlova koruna, letos to je s 11 oceněními značka BONI a se šesti pak Řezníkův talíř, když v kategorii chlazených uzenin uspěly Výběrová šunka, Pražská šunka nejvyšší jakosti, Dušená šunka standard, Slanina anglická, Bok pečený a Špekáčky výběrové. Trend zdravé výživy naopak potvrzují hned tři ocenění pro tyčinky Crip Crop. „Všechny oceněné tyčinky jsou připravovány raw technologií, tedy bez tepelného zpracování, a díky tomu jsou plné vitamínů, minerálů, živin a aktivních enzymů,“ dodává Petr Baudyš.
Česká chuťovka vznikla na základě spontánní iniciativy renomovaných potravinářských odborníků s cílem zviditelnit a podpořit právě ty české výrobce, kteří si na kvalitě a chuti svých poctivých potravin zakládají. Odbornou úroveň a prestiž soutěže podtrhuje odborná garance Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, která spojuje dlouholetou tradici s progresivními směry a obory ve vědě a výzkumu, včetně potravinářského. Vedle ní je dalším odborným garantem i VOŠ, SPŠ a SOŠ PODSKALSKÁ. Odborným patronem soutěže je současně rektor VŠCHT prof. RNDr. Pavel Matějka.