3. Zátopkovy hodnoty jsou PENNY blízké

ZÁTOPKOVY HODNOTY JSOU PENNY BLÍZKÉ

Praha, 25. srpna 2021

Filmový hitem letošního léta, který zahajoval i letošního 55. Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, je film Zátopek. Hrdým partnerem tohoto filmu je i společnost PENNY, která svojí podporou přispěla ke vzniku tohoto unikátního filmu o jednom z nejslavnějších a nejúspěšnějších sportovců naší historie. Tento čtvrtek film Zátopek přichází do našich kin.

„Když jsme dostali možnost podpořit vznik filmu o Emilu Zátopkovi, neváhali jsme ani vteřinu. Jeho vytrvalost, přístup ke sportu i k životu je tak zásadní, že je potřeba jej předávat dalším generacím,“ říká Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu a dodává: „Emil Zátopek je jednou z největších, ne-li největší, sportovní ikonou českého národa. Jeho píle, vytrvalost, zapálení i oddanost sportu jsou výjimečné. Jsou něčím, čeho si neskutečně vážíme, a co považujeme za inspirativní pro všechny generace. Současně je mnohými považován za vzor nejen pokud jde o přístup ke sportu, ale i ke společnosti a svému okolí vůbec. A jsme rádi, že můžeme k šíření jeho poselství přispět.“ PENNY pro letošní rok připravilo projekt HÝBEME SE HEZKY ČESKY, který má za cíl vrátit děti ke sportu, a tak možnost podpořit vznik filmu o výjimečném a fenomenálním člověku i sportovci, kterým Zátopek bezesporu byl, bylo dalším logickým krokem.

V rámci projektu HÝBEME SE HEZKY ČESKY tak bude díky PENNY sportovním týmům sdruženým v Asociaci školních a sportovních klubů a České obci sokolské poskytnuto 200 volných promítání formou jednorázového přístupu ke streamu filmu. "Příběh dvou českých sportovních legend Dany a Emila Zátopkových ve zpracování Davida Ondříčka je zásadní výpovědí nejen o oddanosti ke sportu, občanství, ale i zrůdnosti bývalého režimu. Jsme moc rádi, že díky PENNY budeme moci nabídnout tuto jedinečnou možnost zhlédnutí našim jednotám, respektive našim členům, a to nejen jako inspiraci k zapálení ke sportu, ale i připomenutí historie, která zásadním způsobem ovlivnila i náš spolek," vyzdvihuje přínos filmu Marek Tesař, výkonný ředitel České obce sokolské.