Pizza roládky


Příprava
60 min
Hotovo za
15 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Svačiny
  • Předkrm

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na těsto
1
lžíce sušeného droždí
250 ml
vlažné vody
1
lžička krupicového cukru
1
lžíce olivového oleje
0.5
lžičky soli
500 g
hladké mouky

Na náplň
250 ml
hotové omáčky na pizzu
1
stroužek česneku, drcený
hrst čerstvé petrželky
150 g
plátkového čedaru
50 g
sýru Grana Padano, nastrouhaného + na posypání
hrst sušených rajčat, nasekaných najemno
hrst nasekaných chilli papriček

Příprava

1

Smíchejte v míse droždí, vodu, cukr a nechte stát na teplém místě 5–10 minut. Přidejte 2 lžíce olivového oleje, sůl a postupně přisypávejte mouku a vymíchejte v těsto.


2
Na pomoučněné ploše ho hněť­te, až bude hladké a pružné. Přendejte do čisté mísy, zakryjte utěrkou a nechte aspoň 30 minut kynout.
3
Troubu předehřejte na 200 °C.
4
Těsto vyválejte na obdélník zhruba 40x35 cm. Polovinu omáčky smíchejte s česnekem a petrželkou a rozetřete ji na těsto. Obložte čedarem, posypejte sýrem Grana Padano, rajčaty a papričkami.
5
Těsto zarolujte po delší straně a roládu rozkrojte na 12 koleček. Dejte je do vymazaných důlků formy na muffiny, posypte dalším sýrem Grana Padano a pečte 12–15 minut dozlatova.
6
Podávejte se zbylou omáčkou.