Sendviče s jarní zeleninou a dresinkem z jarní cibulky


Příprava
15 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Svačiny

Ingredience

Počet porcí
 
.

1
velká hrst růžičkové kapusty
1
lžíce olivového oleje
2
stroužky česneku, nesekané
sůl a máslo
6
krajíců chleba

Na cibulovou zálivku
120 ml
smetany ke šlehání nebo mandlového nápoje
1
 jarní cibulka, nasekaná
1
lžíce citronové šťávy
2
lžíce olivového oleje
sůl a pepř
špetka mleté papriky
1
stroužek česneku, nasekaný najemno

Na dokončení
bylinkový krémový sýr nebo Boník s nasekanými bylinkami
6
ředkviček, nakrájených na tenké plátky
hrst čerstvého hrášku
0.5
citronu (nemusí být), nakrájená na kolečka
sůl a pepř

Příprava

1
Odstraňte z kapustiček případné zvadlé lístky a kapustičky rozeberte na lístky (měli byste jich mít asi 2 hrsti). Rozehřejte na pánvi olej, přidejte lístky kapusty, česnek, sůl a krátce opečte.
2
Chleby namažte máslem a každý z obou stran opečte na pánvi.
3
Suroviny na zálivku promíchejte v misce.
4
Chleby potřete bylinkovým sýrem, rozdělte na ně ředkvičky, kapustu, hrášek, citron podle chuti, osolte a opepřete. Pokapejte zálivkou a podávejte.