Omyté a osušené jitrocelové lístky obalte v mouce a připraveném těstíčku.
3
V pánvi nebo kastrůlku rozehřejte asi 2cm vrstvu oleje a obalené lístky v něm rychle osmažte. Nechte je okapat na ubrousku.
4
Pokud si je dáte radši sladké, obalte osmažené lístky v moučkovém cukru promíchaném se skořicí. Pokud chcete slanou verzi, lehce je posolte a podávejte s bramborami nebo jako přílohu ke grilovanému masu.
Ingredience
Počet porcí
.
20
mladých jitrocelových lístků
hladká mouka na obalení
rostlinný olej na smažení
moučkový cukr a mletá
skořice na dokončení
Na těstíčko
2
vejce
2
lžíce mléka
3
lžíce polohrubé mouky
špetka soli
špetka kypřicího prášku do pečiva
Příprava
1
Všechny přísady na těstíčko pečlivě prošlehejte.
2
Omyté a osušené jitrocelové lístky obalte v mouce a připraveném těstíčku.
3
V pánvi nebo kastrůlku rozehřejte asi 2cm vrstvu oleje a obalené lístky v něm rychle osmažte. Nechte je okapat na ubrousku.
4
Pokud si je dáte radši sladké, obalte osmažené lístky v moučkovém cukru promíchaném se skořicí. Pokud chcete slanou verzi, lehce je posolte a podávejte s bramborami nebo jako přílohu ke grilovanému masu.