Vejce ve sladkokyselém nálevu s červenou řepou a cibulí


Příprava
10 min
Hotovo za
5 min
Obtížnost

Kategorie
  • Předkrm
  • Konec plýtvání
  • Salát
  • Přílohy
  • Martin Škoda



Ingredience

Počet porcí
 
.

Na nálev
400 ml
vody
200 ml
octa
4
lžíce krupicového cukru
2
lžíce soli
1
lžička kuliček černého pepře
3
bobkové listy
6
kuliček nového koření
snítka čerstvého kopru
2
červené řepy, oloupané, nakrájené na kousky
1
červená cibule, oloupaná, nakrájená na tenké plátky

K podávání
sůl a pepř
majonéza nebo smetanový dip
snítky kopru
pečivo

Příprava

1
Do hrnce dejte vodu, ocet, cukr, sůl, všechno koření, přidejte řepu, cibuli a vše krátce povařte. Nálev nechte trochu vychladnout.
2
Oloupaná vejce vložte do přiměřeně velké nádoby s uzávěrem a zalijte je nálevem. Nádobu zavřete a vejce v ní nechte marinovat aspoň 4 hodiny v lednici, radši ale několik dnů.
3
Pak vejce vyndejte, podélně rozpůlená rozdělte na talíře, kam přidejte z marinády i červenou řepu a cibuli. Mírně osolte a opepřete.
4
Podávejte s majonézou či dipem, koprem a pečivem.