Bramborová lepenice se slaninou


Příprava
15 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody
  • Konec plýtvání

Ingredience

Počet porcí
 
.

1 kg
brambor, oloupaných, nakrájených na kostky
1
lžička soli
na špičku nože kmínu
2
 lžíce sádla
1
větší cibule, nakrájená na kostičky
150 g
anglické slaniny, nakrájené nadrobno
500 g
kysaného zelí

Příprava

1

Vhoďte do hrnce brambory, zalijte je teplou vodou, přidejte sůl a kmín a vařte je 15 minut doměkka.


2
Zatímco se vaří brambory, rozehřejte sádlo na pánvi a opečte dozlatova cibuli spolu s anglickou slaninou.
3
Vysypte do kastrolu zelí a nechte 15 minut dusit.
4
Brambory sceďte a nechte si 3 lžíce vody z vaření. ­Šťouchadlem brambory nahrubo rozšťouchejte spolu s vodou, kterou jste si dali stranou.
5
Zelí sceďte a vmíchejte ho do brambor, přidejte cibuli se slaninou i sádlem a promíchejte. Tuhle výbornou večeři můžete dochutit lákem ze zelí.