NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

NAŠE AKCE

Řada skvělých akcí, slev a exkluzivních produktů čeká jen na vás. Přijďte a vyberte si!

NAŠE PRODUKTY

Kvalitní produkty, privátní značky a výrobky lokálních dodavatelů. To vše seženete v PENNY!

PENNY KARTA

Vše, co potřebujete vědět k PENNY kartě a naší mobilní aplikaci PENNY.

PENNY KOUTEK

Omezujeme plýtvání potravinami a přinášíme vám nápady, jak se také zapojit. Inspirujte se našimi tipy a recepty.

Domů
/ S PENNY u stolu léto 2020

 casopis

 casopis

Letní vydání S PENNY u stolu

Je tu nové, letní číslo S PENNY u stolu a už tradičně jsme ho naplnili lahodnými a osvěžujícími recepty, které vám v horkém létě přijdou vhod! Kdo by si nepochutnal třeba na nadýchaných lívancích s jahodovým žahourem nebo cuketových špagetách s rukolovým pestem, že?

Kromě receptů jsme pro vás do časopisu nachystali sekci „Konec plýtvání“, ve které jsme se zaměřili na zbylou vařenou rýži a jak ji spotřebovat.

Přijďte si pro nové číslo S PENNY u stolu do kterékoli z našich prodejen nebo si nám o něj nově můžete napsat prostřednictvím SMS a my vám ho doručíme až na váš stůl. Jednoduchý postup najdete zde. S PENNY kartou za 5 Kč, bez ní za 24,90 Kč. Z každého prodaného výtisku věnujeme 3 Kč na podporu projektu Doma bez obav, který pomáhá osamělým seniorům žít doma.

A abyste s vařením mohli začít rovnou, pár receptů jsme pro vás vybrali a přiložili níže. Začali jsme od těch jednodušších ze sezónních a poctivých českých potravin. A když budete mít času trochu více, můžete zkusit také tradiční chodské koláče.

 penny casopis

Letní vydání S PENNY u stolu

Je tu nové, letní číslo S PENNY u stolu a už tradičně jsme ho naplnili lahodnými a osvěžujícími recepty, které vám v horkém létě přijdou vhod! Kdo by si nepochutnal třeba na nadýchaných lívancích s jahodovým žahourem nebo cuketových špagetách s rukolovým pestem, že?

Kromě receptů jsme pro vás do časopisu nachystali sekci „Konec plýtvání“, ve které jsme se zaměřili na zbylou vařenou rýži a jak ji spotřebovat.

Přijďte si pro nové číslo S PENNY u stolu do kterékoli z našich prodejen nebo si nám o něj nově můžete napsat prostřednictvím SMS a my vám ho doručíme až na váš stůl. Jednoduchý postup najdete zde. S PENNY kartou za 5 Kč, bez ní za 24,90 Kč. Z každého prodaného výtisku věnujeme 3 Kč na podporu projektu Doma bez obav, který pomáhá osamělým seniorům žít doma.

A abyste s vařením mohli začít rovnou, pár receptů jsme pro vás vybrali a přiložili níže. Začali jsme od těch jednodušších ze sezónních a poctivých českých potravin. A když budete mít času trochu více, můžete zkusit také tradiční chodské koláče.

 penny casopis

Malá regionální ochutnávka – chodské koláče

10 KOLÁČŮ | PŘÍPRAVA: 1 HODINA + KYNUTÍ | PEČENÍ: 40 MINUT

INGREDIENCE:
500 ml teplého mléka (nebo i víc), 220 g krupicového cukru + kostka cukru na kvásek, 70 g droždí, 1 kg polohrubé mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g změklého másla, 1 lžička soli, 1 vejce + 3 žloutky, 100 ml rumu, 1 lžíce oleje + na potření, 1 vejce na potření okrajů, mandle a rozinky na ozdobu

Na tvarohovou náplň: 1,5 kg tučného tvarohu, krupicový cukr podle chuti, 250 ml smetany ke šlehání, 125 g změklého másla, 1 lžíce solamylu, 1 sáček vanilkového cukru, rum, citronová kůra, 3 bílky ušlehané na sníh

Na makovou náplň: 250 g kvalitního jemně umletého máku, krupicový cukr podle chuti, malá špetka skořice, vařící voda, 1 vejce, 5 rumových perníčků (den předem namočených do vody)

Na povidlovou náplň: 750 g švestkových povidel, citronová šťáva podle chuti, rum podle chuti, 1 lžíce solamylu, trochu horké vody

POSTUP:

Začněte kváskem. V kastrůlku ohřejte malou část mléka, aby bylo vlažné, oslaďte kostkou cukru, rozdrobte do něj droždí a nechte na teplém místě vzejít. Do velké mísy nebo nádoby robotu prosejte mouku, přidejte krupicový i vanilkový cukr, změklé máslo, sůl, 1 vejce a 3 žloutky (bílky použijete na tvarohovou náplň), rum, olej a vzešlý kvásek. Těsto velmi důkladně propracujte, mísu zakryjte ohřátou utěrkou a nechte kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem. Pak ho vařečkou znovu propracujte a nechte dále kynout.

Zatímco těsto kyne, připravte si náplně. Smíchejte všechny přísady na tvarohovou až po máslo a nakonec jemně vmíchejte sníh. Žloutek se do tvarohu nedává proto, aby zůstal hezky bílý. Mák smíchejte s cukrem a skořicí, přelijte vařící vodou a nechte trochu zchladnout. Pak vmíchejte syrové vejce a propasírujte přes sítko perníčky na zahuštění. Povidla dejte do přiměřeně velké misky, přidejte citron, rum a trochu solamylu, zalijte horkou vodou a dobře promíchejte.

Všechny náplně musí mít takovou konzistenci, aby nebyly ani řídké, ani příliš tuhé, až je přendáte do sáčku se zdobítkem. Vykynuté těsto rozdělte na 10 kousků, vypracujte z nich bochánky a nechte vykynout. Připravte si 10 kruhů z pečicího papíru a potřete je olejem. Troubu rozehřejte na 180 °C. Z vykynutých bochánků vyválejte koláče, prsty pak vytlačte okraj a ten potřete rozšlehaným vejcem. Začněte zdobit.

Koláče z horního Chodska se zdobí v proužcích. Ozdobte nejprve tvarohovým a pak střídejte makový a povidlový.

Na „bílé“, tedy tvarohové proužky se dávají rozinky, na tmavé nasekané mandle. Pečte 20 minut.

Léto chutná i voní Českem – další ukázky receptů z nového čísla

Léto chutná i voní Českem – další ukázky receptů z nového čísla

Minulá čísla S PENNY u stolu

Pokud vám některé z našich minulých čísel časopisu S PENNY u stolu uteklo nebo se vám doma někam ztratilo, nezoufejte! Všechna si je můžete stáhnout níže.

 

   

 

Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s tajenkou či sudoku, použijeme jen za tím účelem, abychom vás mohli kontaktovat, pokud vyhrajete. Tím, že se soutěže zúčastníte, vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.

Osobní údaje, které nám sdělíte spolu s dopisem nebo e-mailem, použijeme, abychom vás mohli kontaktovat, pokud
budete vybráni. Dopis nebo e-mail zároveň zveřejníme v časopise S Penny u stolu s vaším jménem, příjmením a obcí pobytu nebo jménem, prvním písmenem příjmení a obcí pobytu nebo jménem a obcí pobytu. Tím, že nám napíšete, vyslovujete souhlas s pravidly soutěže a se zpracováním osobních údajů podle následujících pravidel.

20181212