Cizrnu zalijte studenou vodou, přidejte sodu a nechte stát 12–24 hodin, po 12 hodinách vodu vyměňte.
2
Druhý den cizrnu slijte, propláchněte a s ostatními surovinami rozmixujte na hladší hmotu. Přesuňte ji do mísy, dobře propracujte vidličkou a dochuťte solí a pepřem. Zakryjte a nechte 1–2 hodiny odpočívat.
3
Pak navlhčenýma rukama tvarujte kuličky a smažte je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z každé strany 2–3 minuty dozlatova.
4
Podávejte s dipem z jogurtu s česnekem, olivovým olejem a solí.
Ingredience
Počet porcí
.
450 g
cizrny
0.5
lžičky jedlé sody
1
malá cibule, nasekaná nahrubo
hrst petrželky, nasekané
3
stroužky česneku, drcené
1.5
lžíce hladké mouky
3
lžičky kmínu
1
vejce
sůl a pepř
rostlinný olej na smažení
Příprava
1
Cizrnu zalijte studenou vodou, přidejte sodu a nechte stát 12–24 hodin, po 12 hodinách vodu vyměňte.
2
Druhý den cizrnu slijte, propláchněte a s ostatními surovinami rozmixujte na hladší hmotu. Přesuňte ji do mísy, dobře propracujte vidličkou a dochuťte solí a pepřem. Zakryjte a nechte 1–2 hodiny odpočívat.
3
Pak navlhčenýma rukama tvarujte kuličky a smažte je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z každé strany 2–3 minuty dozlatova.
4
Podávejte s dipem z jogurtu s česnekem, olivovým olejem a solí.