Hustá kuřecí polévka s krutony


Příprava
10 min
Hotovo za
50 min
Obtížnost

Kategorie
  • Polévky

Ingredience

Počet porcí
 
.

čerstvá petrželka, nasekaná

2
kuřecí zadní čtvrtky
1
mrkev, očistěná
1
petržel, očistěná
0.5
celeru, očistěná
1
celá cibule, oloupaná
5
kuliček celého pepře
sůl
2
lžíce másla
2
lžíce hladké mouky
0.5
lžičky mletého muškátového oříšku

Na krutony
2
lžíce másla
1
větší bageta, nakrájená na plátky nebo kostky
1
lžíce sýru Grana Padano

Příprava

1
Do studené vody v hrnci vložte kuřecí zadní čtvrtky, mrkev, petržel, celer, cibuli, celý pepř a sůl. Vařte 40 minut. Vývar přelijte přes cedník a nechte stranou. Mrkev, petržel a maso nechte lehce vychladnout.
2
V jiném hrnci rozpusťte máslo, přisypte postupně mouku a vymíchejte světlou jíšku. Naběračkou do ní postupně a za stálého míchání vlijte všechen vývar z masa a zeleniny, až vznikne hladký krém.
3
Z masa odstraňte kůži, kosti a chrupavky, nakrájejte ho a vhoďte do husté polévky. Mrkev a petržel rozkrájejte na drobné kousky, přisypte muškátový oříšek, případně dosolte a nech­te projít varem. Zasypte petrželkou.
4
Zatímco se vaří maso, připravte si krutony.
5
Troubu předehřejte na 180 °C. V pekáči nechte rozehřát máslo. Nakrájenou bagetu nasypte na máslo, přidejte sýr, promíchejte a nechte opéct. Podávejte ještě teplé s polévkou.