1. home
  2. Recepty
  3. Indická polévka

Indická polévka


Příprava
10 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Polévky

Ingredience

Počet porcí
 
.

100 g
krup PENNY
2
lžíce rostlinného oleje PENNY
půl lžičky hořčičných semínek
1
lžička drceného kmínu PENNY
1
zelená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná najemno
1
bobkový list PENNY
2
hřebíčky
1
svitek skořice
půl lžičky kari koření PENNY
1
cibule, nakrájená najemno
2
stroužky česneku, nakrájené najemno
1
větší kořen petržele, nakrájený na větší kousky
200 g
dýně, nakrájené na větší kousky
200 g
batátů (sladkých brambor), nakrájených na větší kousky
1
lžička mleté sladké papriky PENNY
220 g
červené čočky PENNY
2
rajčata, nakrájená na větší kousky
hrst nasekané petrželky
1
lžička zázvoru, nastrouhaného
citronová šťáva

Příprava

1
Propláchněte kroupy, uvařte je podle návodu a slijte. Nejlepší je použít kroupy, které zbyly, nebo si je uvařte den předem.
2
Zatímco se vaří, rozpalte v kastrolu olej a nechte na něm rozvonět hořčičná semínka, kmín, papričku, bobkový list, hřebíček, skořici a kari. Přidejte cibuli a česnek a 5–8 minut opékejte doměkka. Vmíchejte petržel, dýni, sladké brambory a dobře promíchejte. Zasypte paprikou a znovu promíchejte.
3
Nakonec přidejte čočku, kroupy, rajčata a 1,7 litru vody. Přiveďte k mírnému varu a zvolna vařte, dokud nebude zelenina měkká. 
4
Když je čočka skoro uvařená, vmíchejte petrželku, zázvor a citronovou šťávu.