
Jablečné čatní
Příprava
10 min
Hotovo za
40 min
Obtížnost
Kategorie
- Přílohy
- omáčky
- Martin Škoda
Ingredience
Počet porcí
.
300 g
tmavého cukru
1.2 kg
jablek, oloupaných, nakrájených nahrubo
2
cibule, nakrájené nadrobno
2
lžíce jablečného octa
1
lžička mletého zázvoru
1
lžička hořčičného semínka
větší špetka chilli koření, skořice a nového koření + sůl
větší hrst rozinek, propláchnutá
1
citron
Příprava
1
V hrnci ohřívejte cukr na karamel, přidejte nahrubo nakrájená jablka a jemně nasekanou cibuli, zarestujte.
2
Poté přidejte ocet, koření, sůl, rozinky, trochu vody a vše přiveďte k varu. Čatní nechte za občasného míchání probublávat asi 30–40 minut.
3
Hotové bude, až se jablka a cibule „spojí“ a odpaří se přebytečná tekutina. Můžete doladit citronem.
4
Čatní naplňte do sklenic, skladujte v lednici.
5
Podávejte k sýrům, masu, krekrům.