Dejte do kastrolu jablka, vodu a cukr a nechte mírně vařit, až jablka změknou. Míchejte je pomalu a opatrně, aby se plátky jablek nerozpadly.
2
Smíchejte suroviny na zalití a vlijte je do kastrolu s jablky, zamíchejte a nechte 2 minuty přejít varem.
3
Rozložte na dno formy sušenky a zalijte je jablečným rozvarem s pudinkem a opakujte vrstvení. Nechte ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne. Při podávání dort ozdobte šlehačkou a skořicí.
Ingredience
Počet porcí
.
Na dort
1 kg
jablek, oloupaných, nakrájených na plátky
400 ml
vody
8
lžic krupicového cukru
1 až 2 balení BB sušenek
šlehačka a skořice na ozdobení
Na zalití
100 ml
citronové šťávy
100 ml
vody
2
vanilkové pudinky v prášku
Příprava
1
Dejte do kastrolu jablka, vodu a cukr a nechte mírně vařit, až jablka změknou. Míchejte je pomalu a opatrně, aby se plátky jablek nerozpadly.
2
Smíchejte suroviny na zalití a vlijte je do kastrolu s jablky, zamíchejte a nechte 2 minuty přejít varem.
3
Rozložte na dno formy sušenky a zalijte je jablečným rozvarem s pudinkem a opakujte vrstvení. Nechte ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne. Při podávání dort ozdobte šlehačkou a skořicí.