Jahodové eklérky


recipes.details.information.preparationtime
15 recipes.timeunit
recipes.details.information.totalcookingtime
50 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Zákusky
  • Sladké

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

150 g
hladké mouky
75 ml
mléka
125 ml
vody
1
lžíce krupicového cukru
75 g
másla + na vymazání plechu
3
vejce
1
žloutek + trocha mléka
šlehačka a moučkový cukr na ozdobu
5
jahod, očištěných a nakrájených na plátky

recipes.details.steps.title

1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Mouku prosejte do mísy. Mléko, vodu, cukr a máslo přiveďte k varu. Jakmile směs začne vřít, sundejte hrnec z plotýnky a vsypte najednou všechnu mouku. Míchejte, až se těsto nebude přichytávat hrnce. Ještě chvíli míchejte, aby těsto trochu zchladlo, a postupně do něj zapracujte jedno vejce za druhým.
3
Těsto dejte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na pečicím papírem vyložený plech vytlačujte 12 centimetrů dlouhé a 1½ centimetru široké špalíčky, nechte mezi nimi dostatek místa. Žloutek rozmíchejte s trochou mléka a eklérky potřete.
4
Pečte 50 minut. Že jsou upečené, nejlépe prověříte rozříznutím jednoho kousku, měly by být hezky nafouknuté a suché. Nechte vychladnout.
5
Eklérky podélně rozřízněte, naplňte šlehačkou a plátky jahod. Vrchní díl pocukrujte.

recipes.details.similar