Jahodové snídaňové řezy
Příprava
5 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost
Kategorie
- Zákusky
- Sladké
Ingredience
Počet porcí
.
100 g
ovesných vloček
100 g
hladké mouky
80 g
hnědého cukru
špetka mletého zázvoru
špetka soli
120 g
másla, rozpuštěného
300 g
jahod, nakrájených na malé kousky
1
lžička škrobu
2
lžíce citronové šťávy
moučkový cukr na posypání
Příprava
1
Předehřejte troubu na 190 °C a hranatý pekáček (20×20 cm) vyložte pečicím papírem.
2
Ve velké míse smíchejte vločky, mouku, cukr, mletý zázvor a sůl. Přelijte rozpuštěným máslem a dobře promíchejte. Dejte stranou 4 lžíce směsi.
3
Zbytek rovnoměrně upěchujte do pekáčku a navrch rozdělte jahody. Posypte rovnoměrně škrobem, pokapejte citronovou šťávou a navrch rozdělte zbylou vločkovou směs.
4
Pečte 25–30 minut dozlatova.
5
Pak nechte úplně vychladnout a teprve potom nakrájejte. Před podáváním můžete pocukrovat.