Jogurtová polévka s cizrnou

Hotovo za
30 min
Obtížnost
Kategorie
  • Konec plýtvání
  • Martin Škoda
  • Polévky

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na polévku
1 ks
žluté cibule
2 stroužky
česneku
2 ks
větších brambor
dle chuti
chilli vločky nebo čerstvá feferonka
2 ks
bobkových listů
3 hrnky
vývaru (zeleninový / drůbeží)
1 plechovka
cizrny
dle chuti
sůl, pepř
2 ks
vajec
2 hrnky
zbylého bílého jogurtu
hrst
máty a listové petržele
dle chuti
šťáva z citronu
2 lžíce
rostlinného oleje
30 g
másla

Na servis
Krutony ze starého pečiva
1 plná lžíce
mleté papriky
30 g
másla
dle chuti
čerstvé bylinky

Příprava

1
Najemno nakrájejte jednu větší cibuli, osmahněte na oleji a másle, přidejte na plátky nakrájený česnek. 
2

Přidejte na kostky nakrájené brambory a orestujte. Vložte nahrubo nakrájenou papričku a dva bobkové listy.


3
Zalijte drůbežím nebo zeleninovým vývarem, ochuťte solí, pepřem, přidejte cizrnu a nechte vařit.
4
V míse rozmíchejte jogurt s vejci a přilijte menší množství vývaru. Rozmíchejte, aby se jogurt nesrazil.
5

Postupně přidávejte jogurt do hrnce s polévkou. Na závěr vložte petržel, mátu a povařte.


6
Dochutit můžete rozpuštěným máslem s lahůdkovou paprikou.