Nejlepší jablečný koláč


Příprava
20 min
Hotovo za
40 min
Obtížnost

Kategorie
  • Sladké
  • Zákusky

Ingredience

Počet porcí
 
.

140 g
hladké mouky
1
hladké mouky
špetka soli
120 g
másla, pokojové teploty
110 g
krupicového cukru + na posypání
1
sáček vanilkového cukru
2
vejce + 3 lžíce rumu
3
jablka, zbavená jádřinců a nakrájená na tenké plátky
moučkový cukr na posypání

Příprava

1

Předehřejte troubu na 180 °C a dortovou formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem.


2
Promíchejte mouku s kypřicím práškem a solí. Máslo s oběma cukry utřete nebo vyšlehejte v robotu do světlé nadýchané pěny. Postupně přidejte po jednom vejce, rum a mouku. Nakonec do těsta vmíchejte třetinu jablek.
3
Přesuňte těsto do formy, uhlaďte povrch a ozdobně poklaďte zbývajícími jablky. Posypte trochou krupicového cukru a pečte 40 minut, nebo až bude zapíchnutá špejle po vytažení suchá.
4
Nechte vychladnout a vyndejte z formy. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.