1. home
  2. Recepty
  3. Německý bramborový salát

Německý bramborový salát


recipes.details.information.preparationtime
15 recipes.timeunit
recipes.details.information.totalcookingtime
25 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Salát
  • Přílohy

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

1 kg
brambor zhruba stejné velikosti, se slupkou, dobře omytých
100 g
slaniny, na kostky
1
červená cibule, nakrájená najemno
2
stroužky česneku, na plátky
100 ml
drůbežího vývaru
60 ml
jablečného octa
1
lžíce dijonské hořčice
2
lžičky krupicového cukru
2
lžíce olivového oleje
sůl a pepř
hrst petrželky, nasekané

recipes.details.steps.title

1
Nalijte do hrnce zhruba na prst vody a přiveďte ji k varu.
2
Brambory položte na pařák, zakryjte pokličkou a vařte v páře 20–25 minut doměkka. Nechte je trochu zchladnout a nakrájejte na kousky nebo plátky.
3
Zatímco se brambory vaří, vypečte na hlubší pánvi dokřupava slaninu. Vyndejte ji a v pánvi smažte 5 minut cibuli, pak na minutku přidejte česnek.
4
Vlijte vývar, ocet a vmíchejte hořčici a cukr. Přiveďte k mírnému varu a nech­te pár minut redukovat.
5
Přidejte do pánve brambory a slaninu, zakápněte olivovým olejem a protřeste. Osolte, opepřete, sundejte z plotýnky a vmíchejte petrželku.
6
Salát podávejte vlažný. Pokud by se vám zdál příliš suchý, přilijte trochu drůbežího vývaru.

recipes.details.similar