1. home
  2. Recepty
  3. Plněné labutě

Plněné labutě


recipes.details.information.preparationtime
15 recipes.timeunit
recipes.details.information.totalcookingtime
55 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Sladké
  • Zákusky

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

240 ml
vody
1.5
lžičky krupicového cukru
špetka soli
115 g
másla
130 g
hladké mouky
4
velká vejce
moučkový cukr na posypání

Na potření
1
vejce
1
lžička vody

Na náplň
200 ml
smetany ke šlehání
2
lžičky instantní kávy (prášku)

recipes.details.steps.title

1
Troubu předehřejte na 220 °C. Připravte si 2 plechy, vyložené pečicím papírem.
2
Vodu, cukr, sůl a máslo přiveďte k varu. Jakmile směs začne vřít, sundejte hrnec z plotny a vsypte všechnu mouku. Míchejte, až se těsto přestane přichytávat hrnce. Na chvilku vraťte na plotýnku a ještě chvíli míchejte. Pak nechte těsto trochu zchladnout a postupně do něj po jednom zapracujte vejce.
3
Těsto přendejte do cukrářského sáčku. Na jeden plech nastříkejte 12 labutích krků ve tvaru písmene S, na druhý 12 tělíček ve tvaru srdíčka – tvary si můžete předkreslit zespodu na pečicí papír, aby vám to šlo lépe.
4
Prošlehejte vejce s vodou a krky i tělíčka potřete. Plech s krky dejte na chvíli do mrazáku. Tělíčka pečte 5 minut na 220 °C, pak teplotu snižte na 190 °C a pečte ještě 15 minut dozlatova. Pak upečte krky, bude jim stačit 15 minut. Nechte vše vychladnout.
5
Těla vodorovně rozřízněte a pak ještě rozřízněte na půl horní část, abyste vytvořili křídla.
6
Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku a vmíchejte do ní kávový prášek. Krk přidržte na správném místě, naplňte tělíčko šlehačkou a naaranžujte křídla. Zlehka pocukrujte.

recipes.details.similar