Rebarborový koláč

Příprava
85 min
Hotovo za
155 min
Obtížnost
Kategorie
  • Sladké
  • Zákusky
PŘÍPRAVA: 85 MINUT | ODLEŽENÍ: ASPOŇ 30 MINUT | PEČENÍ: 70 MINUT

Ingredience

Počet porcí
 
.
NA TĚSTO
hladké mouky
50 g
krupicového cukru
110 g
másla, studeného, nakrájeného na kousky
2
žloutky
2 lžíce
smetany ke šlehání
NA NÁPLŇ
400 g
rebarbory, oloupané a nakrájené na kostičky
100 g
krupicového cukru
1 lžička
najemno nastrouhané citronové kůry
NA DROBENKU
140 g
hrubé mouky
100 g
hnědého cukru
100 g
másla, nakrájeného na kousky

Příprava

1
Na těsto smíchejte mouku s cukrem a zapracujte máslo, směs bude připomínat drobenku. Přidejte žloutky prošlehané se smetanou a zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte alespoň půl hodiny odpočinout v lednici.
2
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem.
3
Rebarboru promíchejte s cukrem a citronovou kůrou, případně doslaďte, záleží na kyselosti rebarbory.
4
Suroviny na drobenku zpracujte v robotu.
5
Rozválené těsto poklaďte na plechu rebarborou a posypte drobenkou. Pečte 35 minut, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte ještě 35 minut dozlatova.