Rýžová kaše s jahodami


Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Zákusky

Ingredience

Počet porcí
 
.

NA RÝŽI
50 g
kulatozrnné rýže
1 kousek
másla
1 špetka
soli penny
vody cca 3× tolik, než je objem rýže
100 ml
mléka boni
2 lžičky
vanilkového cukru

NA DOCHUCENÍ
jahody
krupicový cukr
čokoláda choco’la
1 lžíce
rozpuštěného másla
1 lžíce
zakysané smetany

Příprava

1
Propláchnutou rýži dejte vařit s máslem a solí do vody. Vařte doměkka, případně dolévejte vodu. Když je rýže měkká, při­dejte mléko a vanilkový cukr.
2
Za stálého míchání vařte ještě 5 minut. Rýži odstavte z plotny a připravte si ovoce na ochucení.
3
Jahody (můžou být i mražené) chvilku povařte se lžičkou cukru. Omáčkou zalijte kaši a podávejte.
4
Přidat můžete i trochu nastrouhané čokolády a po lžíci másla a zakysané smetany.