1. home
  2. Recepty
  3. Rýžová kaše

Rýžová kaše


Příprava
5 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Sladké
  • Vegetariánské
  • Snídaně

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na kaši
2
lžíce másla
200 g
kulatozrnné rýže
400 ml
kokosového mléka
špetka soli + 1 svitek skořice
2
sáčky vanilkového cukru
200 ml
mléka

Na ozdobu
2
lžíce másla
2
lžíce javorového sirupu
2
banány
pár pekanových či vlašských ořechů
mletá skořice

Příprava

1
Rozpusťte v kastrolu máslo, nasypte na něj rýži a promíchejte. Pak přidejte kokosové mléko, sůl, skořici, cukr a vařte na mírném plameni. Když rýže nasaje tekutinu, vlijte mléko. 
2
Vařte, až rýže změkne. Před podáváním vyndejte svitek skořice.
3
Zatím rozpusťte v pánvi máslo, přilijte sirup a míchejte, až zkaramelizují. Přidejte banány a opečte je z obou stran.
4
Servírujte v mělkém talíři, na porci kaše položte banán, ozdobte sirupem, ořechy a zasypte mletou skořicí.