
Rýžová kaše
Příprava
5 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost
Kategorie
- Sladké
- Vegetariánské
- Snídaně
Ingredience
Počet porcí
.
Na kaši
2
lžíce másla
200 g
kulatozrnné rýže
400 ml
kokosového mléka
špetka soli + 1 svitek skořice
2
sáčky vanilkového cukru
200 ml
mléka
Na ozdobu
2
lžíce másla
2
lžíce javorového sirupu
2
banány
pár pekanových či vlašských ořechů
mletá skořice
Příprava
1
Rozpusťte v kastrolu máslo, nasypte na něj rýži a promíchejte. Pak přidejte kokosové mléko, sůl, skořici, cukr a vařte na mírném plameni. Když rýže nasaje tekutinu, vlijte mléko.
2
Vařte, až rýže změkne. Před podáváním vyndejte svitek skořice.
3
Zatím rozpusťte v pánvi máslo, přilijte sirup a míchejte, až zkaramelizují. Přidejte banány a opečte je z obou stran.
4
Servírujte v mělkém talíři, na porci kaše položte banán, ozdobte sirupem, ořechy a zasypte mletou skořicí.